imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jony Ive újra kézbe veszi az Apple termékek dizájnját


Miért, idáig nem volt a kezében? – merülhet fel a kérdés. Is-is. Az elmúlt két évben más projektek miatt csak közvetve irányította a tervezőcsapatokat, mostantól viszont újra visszatért a hajóra, teljes erőbedobással.

A kereken 50 éves Jony Ive már 1996 óta vezeti az Apple dizájn csapatát. Az elmúlt 20 évben rajta hagyta kezenyomát az első iMac-től kezdve az iPodokon át egészen az iPadekig vagy az iPhone-okig. Sőt, 2012-től kezdve már nemcsak a hardverek, hanem a szoftverek kinézetéért is felelős lett. Éppen ezért az elmúlt két évben, amikor sorra jöttek az ugyanúgy kinéző iPhone-ok, és biztonsági játékot játszó termékek, hajlamosak voltunk az ő nevét elővenni.

Pedig ami azt illeti, 2015-től kezdve csak amolyan névleges vezetője volt a dizájncsapatnak. Akik ténylegesen irányították az embereket, az Alan Dye és Richard Howarth voltak. Ők persze folyamatosan jelentettek Ive-nak, de a dizájnpápa nem vett részt közvetlenül a munkálatokban. Akkor mégis mit csinált? Leginkább ezt:

Igen, Jony Ive az elmúlt időszakban az Apple Park és az új Apple Store dizájnokba fektette minden munkaóráját, nem volt ideje más apró-cseprő dolgokkal foglalkozni. Ennek viszont mostantól – tekintve, hogy az Apple Park lényegében teljesen felépült – vége. Ahogy az várható volt, Ive újra visszavette eredeti helyét a dizájncsapat élén, mostantól ismét mindent ő irányít majd egyszemélyben.

Minderről egyébként onnan tudunk, hogy az Apple megváltoztatta a vezetőséget felsorakoztató aloldalát, és levette onnan a már említett két helyettes úriembert. Ezt kiszúrta a Bloomberg és rákérdezett a dologra az Apple-nél, akik egy nyilatkozattal megerősítették a feltételezést:

Az Apple Park befejeztével az Apple dizájnvezetői és csapatai újra közvetlenül Jony Ive-nak jelentenek, aki továbbra is csak és kizárólag a dizájnra fókuszál.

iPhone-ok reszkessetek, Jony Ive és a klopfolója visszatért, jöhetnek a vékonyítások, átszabások és más kozmetikai beavatkozások!

Forrás: Bloomberg

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lesz az iPhone X egy év múlva a díszdoktori címet is kiérdemelt Jony Ive szerint, akkor itt a remek lehetőség.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!