imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Jony Ive újra kézbe veszi az Apple termékek dizájnját


Miért, idáig nem volt a kezében? – merülhet fel a kérdés. Is-is. Az elmúlt két évben más projektek miatt csak közvetve irányította a tervezőcsapatokat, mostantól viszont újra visszatért a hajóra, teljes erőbedobással.

A kereken 50 éves Jony Ive már 1996 óta vezeti az Apple dizájn csapatát. Az elmúlt 20 évben rajta hagyta kezenyomát az első iMac-től kezdve az iPodokon át egészen az iPadekig vagy az iPhone-okig. Sőt, 2012-től kezdve már nemcsak a hardverek, hanem a szoftverek kinézetéért is felelős lett. Éppen ezért az elmúlt két évben, amikor sorra jöttek az ugyanúgy kinéző iPhone-ok, és biztonsági játékot játszó termékek, hajlamosak voltunk az ő nevét elővenni.

Pedig ami azt illeti, 2015-től kezdve csak amolyan névleges vezetője volt a dizájncsapatnak. Akik ténylegesen irányították az embereket, az Alan Dye és Richard Howarth voltak. Ők persze folyamatosan jelentettek Ive-nak, de a dizájnpápa nem vett részt közvetlenül a munkálatokban. Akkor mégis mit csinált? Leginkább ezt:

Igen, Jony Ive az elmúlt időszakban az Apple Park és az új Apple Store dizájnokba fektette minden munkaóráját, nem volt ideje más apró-cseprő dolgokkal foglalkozni. Ennek viszont mostantól – tekintve, hogy az Apple Park lényegében teljesen felépült – vége. Ahogy az várható volt, Ive újra visszavette eredeti helyét a dizájncsapat élén, mostantól ismét mindent ő irányít majd egyszemélyben.

Minderről egyébként onnan tudunk, hogy az Apple megváltoztatta a vezetőséget felsorakoztató aloldalát, és levette onnan a már említett két helyettes úriembert. Ezt kiszúrta a Bloomberg és rákérdezett a dologra az Apple-nél, akik egy nyilatkozattal megerősítették a feltételezést:

Az Apple Park befejeztével az Apple dizájnvezetői és csapatai újra közvetlenül Jony Ive-nak jelentenek, aki továbbra is csak és kizárólag a dizájnra fókuszál.

iPhone-ok reszkessetek, Jony Ive és a klopfolója visszatért, jöhetnek a vékonyítások, átszabások és más kozmetikai beavatkozások!

Forrás: Bloomberg

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lesz az iPhone X egy év múlva a díszdoktori címet is kiérdemelt Jony Ive szerint, akkor itt a remek lehetőség.

BTS

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!