imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Jony Ive végleg elhagyta az Apple-t


Habár a hír nem új, ma az Apple végre hivatalossá tette, hogy Jony Ive többé nem a vállalat vezetésének tagja.

Júniusban számoltunk be róla, hogy Jony Ive, az Apple vezető designere, és megannyi ikonikus design megalkotója 30 év után elhagyja a vállalatot, és saját startupba kezd LoveFrom néven. Akkor azt nyilatkozta, azért nem teljes szakításról:

Bár nem leszek alkalmazott, nagyon is részt fogok venni (a tervezésben) – bízom benne, hogy még sok sok éven keresztül. Egyszerűen úgy tűnik ez egy megfelelő és kíméletes idő, hogy véghez vigyem ezt a változást.

Az Apple ezt mindezidáig olyan komolyan gondolta, hogy le sem vette Ive-ot a vezetői oldaláról, és a személyes biográfiája is fenn maradt. A MacGeneration azonban most kiszúrta, hogy végleg lekerült a vezetői listáról, aminek végén ott találhatjuk például az Ive utódjának gondolt COO-t, Jeff Williamst is.

Ezzel az apró lépéssel pedig egy korszak tényleg lezárul. Az idei iPhone Keynote-on már nem hallhattuk Ive hangját a bejátszásokban, az új, vastagabb gépek designja esetén pedig egyszer sem merült fel már a neve még a hozzászólásaink között sem.

Csak egy kis érdekességként: próbáltam utánajárni, hogy a LoveFrom jelenleg hogyan áll. Sajnos annyira nincs jelenlétük, hogy az első találat rájuk egy olyan rajongói oldal, amit egy ausztrál product designer, Luke Kowald hozott létre épp azzal a céllal, hogy első legyen a keresőmotorban, és felhívja magára Ive figyelmét.

Na, ez aztán a fanatizmus!

Forrás: Macgeneration

Neked mennyire fog hiányozni Ive az Apple-ből? Te meddig mennél el, hogy a szakmájában az ő szintjén lévő mentor alatt dolgozhass?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!