imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Jóval kisebb lehet a notch a 2020-as iPhone-okon


3 az 1-ben hírcsomag érkezett a jövő évi iPhone felhozatallal kapcsolatban. Mostanában legtöbbször Ming-Chi Kuo állt az inkább megbízható hírek hátterében, most azonban másik kedvencünk, Benjamin Geskin is előkerült és hozott egy sor új infót.

Geskin szerint a vállalat már teszteli a 2020-as iPhone-ok prototípusait, melyekbe már újabb Face ID komponens került. Az azt fedő notch pedig mind széltében, mind pedig hosszában kisebb lehet, mint a mostani verzió. Sőt, akár egy az egyben be is férhetne a káva alá. Ezt egyébként már Kuo is megerősítette korábban.

Az Apple már tesztel néhány különböző Face ID prototípust új méretekben, van ami rövidebb, van ami vékonyabb, hogy beférjen a felső kávába.

A következő pont, amire kitért az új készülékekbe kerülő antennák, mivel úgy tűnik a jövő évi eszközök már 5G-támogatással érkeznek.

A 2020-as iPhone prototípusok már szélesebb antenna csíkokak tartalmaznak (>1mm) az 5G-támogatáshoz. És műanyag csíkok helyett ezúttal új anyagokat fognak használni (üveget, kerámiát vagy zafírt).

A harmadik információmorzsa pedig a töltésre vonatkozik. Geskin szerint az Apple egyre inkább azon van, hogy szakítson a Lightning csatlakozóval. De…

Az Apple hosszú távú tervei közt szerepel, hogy megszabaduljon a Lightning csatlakozótól és vezetéknélküli töltésre- és adatátvitelre váltson (UWD technológiával 480 Mb/s átviteli sebesség 3 méteren (ami megegyezik az USB 3.0 sebességével) és 110 Mb/s 10 méteren.

De nem USB-C-re váltanának, hanem helyből megszüntetnék a vezetékes kapcsolat lehetőségét. Tekintve, hogy jelenleg milyen biztosak a vezetéknélküli kapcsolatok, én nem vagyok benne biztost, hogy ezt így helyből meg mernék lépni, teljes biztonsági háló (és extra csatlakozó) nélkül.

Nektek mi a véleményetek? Mi jöhet be a 3 elképzelésből?

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!