imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jövőre befellegzett a 32-bites Mac-es appoknak is


Hamarosan már a Mac App Store-ba sem lehet feltölteni olyan alkalmazásokat, amelyek a 32-bites architektúrával operálnak. Nagyon ne pánikolj be, valószínűleg nem is használsz ilyet.

Csak úgy, mint anno az iOS esetén, az Apple most is fejlesztőknek szóló aloldalán figyelmeztette az alkalmazáskészítőket, hogy készüljenek: 2018 január 1-től nem tölthetnek fel 32-bites alkalmazásokat a Mac App Store-ba sem. A regula természetesen a már feltöltött alkalmazásokra is vonatkozik, a 64-bites támogatás nélküli appoknak egy frissítés formájában kell orvosolniuk a problémát a megadott (nyári) határidőig, különben az Apple kirakja a szűrüket a kínálatból.

Az Apple nem parancsolja, de erősen ajánlja, hogy azok az alkalmazások is tegyenek így, amelyeket nem az App Store-ban értékesítenek a fejlesztői. Ebben az esetben természetesen nem az alkalmazásboltban maradás a tét, hanem a további együttműködés az elkövetkezendő operációs rendszerekkel. Az macOS High Sierra ugyanis az utolsó olyan, amelyik még támogatja a 32-bites architektúrát, így ha egy app nem frissül, az használhatatlan lesz a jövőben.

Emlékeztetőül: a Mac App Store-ba beadott új alkalmazásoknak kötelezően támogatniuk kell a 64-bitet 2018 január 1-jétől kezdve. 2018 júniusától pedig a már meglévő alkalmazásoknak, illetve az appfrissítéseknek is rendelkeznie kell a 64-bites támogatással. Ha a Mac App Store-on kívül értékesíted az alkalmazásodat, erősen ajánljuk a 64-bit támogatását annak érdekében, hogy biztos lehess benne, a felhasználóid használni tudják majd az appot a következő macOS rendszerekkel is. Az utolsó macOS kiadás, amely kompromisszumok nélkül támogatja a 32-bites alkalmazásokat a macOS High Sierra.

Arról egyelőre nincsenek információink, hogy hány Mac App Store-os alkalmazás került ezáltal veszélybe, de több mint valószínű, hogy az általad használatban lévőeket nem érinti a változtatás. Sokkal inkább egy tisztogatásról van szó tehát, hogy a már régóta nem gondozott alkotások kiessenek a kínálatból.

Forrás: 9to5mac

Az, hogy hány bitben gondolkodik az operációs rendszer, sok mindent meghatároz. Például a maximális fájlméretet is.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!