imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jövőre érkezik az Apple készülékek vezetője, a DoBox


Tegnap este 8-tól látható a Kickstarter oldalán az a magyar projekt, ami egy olyan termékről szól, amit talán az Apple-nek kellett volna elkészítenie évekkel ezelőtt. A DoBox ugyanis egy olyan termék, ami nem csak az Apple ökoszisztéma részévé válik, de olyan képességekkel ruházza fel tulajdonképpen bármelyik Apple terméket, amiről eddig csak álmodtunk.

Abban szerintem mindenki egyetért, hogy az Apple a saját termékei közötti kapcsolatot remekül oldja meg, hiszen minden mindennel használható és egy új készülék teljesen bele fog illeni a többi által meghatározott háztartásba. Ez főképp a Continuity megjelenésével nőtt, hiszen már majdnem mindent meg tudtunk oldani vezeték nélkül. Sokan úgy gondolják, hogy az egész rendszer központja az Apple TV, de a cég a termék frissítésekor megmutatta, hogy közel sem ezt a szerepet szánta a terméknek. Így viszont nincs olyan Apple termék tulajdonképpen, ami felvállalná ezt a szerepet.

4e05d6991737d15f36c3a327d2c57d37_original

Milyen jó lenne egy olyan vezeték nélküli termék, amit iPaddel, iPhone-nal, Apple Watch-csal, de még akár MacBookkal is tudnánk egyszerre használni? Egy olyan termék, amit bárhol el lehet helyezni a lakásban, és nem csak az egyik készülék képét tudnánk vele ki streamelni egy TV-re, de egyfajta otthoni felhőként is használhatnánk. Amihez ha csatlakoztatunk egy pendrive-ot vagy külső merevlemezt, akkor annak a tartalmát az összes eszközön képesek lennénk elérni. Persze ha már ennyi mindent tudna a készülék, akkor akár ki is nevezhetnénk a hálózati infrastruktúránk királyává, azzal, hogy a nyomtatót kezeli és egyébként Wifi routerként működne. Na, ez a DoBox.

A termék nagy előnye, hogy nem kell több száz átalakítót venni akkor sem, ha minden lehetőséget ki akarunk használni az Apple készülékünkön. Van rajta 2 USB port, egy SDHC memóriakártya olvasó, egy HDMI csatlakozó, egy Jack aljzat és egy Ethernet bemenet. Érdekesség továbbá, hogy az iPaddel kapcsolatban még egy kis apróságot tartogat nekünk a DoBox. Ha az egyik USB portra egy egeret kötünk, akkor akár kurzort is tudunk használni az iPaden. Igen, egy egérrel tudod majd irányítani az iPaded. Persze ilyenkor felvetül a kérdés, hogy hogyan. Igazából a legvalószínűbb magyarázata, hogy ezt a funkciót csak bizonyos alkalmazásokban használhatjuk, amik támogatják ezt a funkciót.

15fa662b5977491713512ed0bd8db315_original

A projekt elméletileg április 30-ig fog tartani, ez idő alatt kell, hogy a támogatók összesen 60 000 fontot, azaz 24 millió forintot ajánljanak fel a termékekért cserébe. A termékek 2017 márciusára lesznek készen és kerülnek leszállításra. A termék egyébként egyáltalán nincs túlárazva, teljes áron 53 ezer forint támogatást kérnek, de az első darabok mindösszesen csak 43 ezer forintba kerülnek. Összességében egy remek termékről beszélünk, rengeteg funkcióval és igényes kinézettel, ráadásul elérhető áron. Ha eddig hiányérzetünk volt, hogy miért nincs egy központi egységes készülékünk, akkor mindenképp érdemes beszerezni egyet.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!