imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jövőre iPhone-nal nyithatjuk a szobánkat a Hilton hotelekben


Ugye milyen idegesítő tud lenni néha, ha egy hosszú út után, amikor már órákat álltunk sorba a reptéren, ültünk a gépen, vártunk a taxira/buszra/vonatra, szóval mindezek után még a kiválasztott hotel recepcióján is kell egy ideig állni, mire megkapjuk a szobakulcsot?

Ugyan személyes tapasztalatom nincs, de nem hiszem, hogy a Hilton lánc hoteljeiben eddig is annyira kényelmetlen lett volna ez az esetleges várakozás. Mindenesetre ezt a fölösleges stresszforrást kiküszöbölendő a szállodalánc jövőre kezdi bevezetni azt, hogy ezentúl az iPhone-unkkal is kinyithatjuk a szobánk ajtaját. A Hiltonnál már eddig is bejelentkezhettünk az iPhone-unkon keresztül a szállodába, az új funkcióval azonban ha nem akarunk, a recepció közelébe sem kell mennünk majd.

A kulcs ugyanis a telefonunkra fog megérkezni bejelentkezés után, és az ajtók zárján található érzékelők nyitják majd a szobát, ha a megfelelő telefonnal közelítjük meg őket. Hogy pontosan milyen elven működik a technológia, azt nem közölte még a Hilton, de gyanítom, hogy Bluetooth-alapú lesz a rendszer, hiszen egy ideje akár otthonra is vehetünk már ilyen zárakat. NFC pedig – még? – nincs az iPhone-okban.

Az újítást jövőre kezdi el bevezetni a Hilton, és ígéretük szerint 2016 végére világszerte majdnem az összes szállodájukban használható lesz majd kulcsként az iPhone-unk. Egyébként ezzel a recepció nélküli bejelentkezéssel gyanítom nincsenek egyedül, én évekkel ezelőtt jártam Amszterdamban a CitizenM hotelben, és már ott is tök kényelmesen lehetett becsekkolni egy terminálon, természetesen az ajtót nyitó kártyákat is kiköpte a gép. A Hilton appját sajnos még nem volt lehetőségem kipróbálni, de ha valaki közületek jelentkezett már be Hiltonba az iPhone-járól, akkor a kommentekben nyugodtan ossza meg a tapasztalatait!

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Forbidden City Beijing.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!