imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jövőre megújulhat a Face ID


Mii? Hiszen még csak most jött ki! Így van, az Apple pedig máris dolgozik a továbbfejlesztett változaton. Kíméletlen a tempó az arcfelismerés és a 3D-s kamerák technológiájában.

Ming-Chi Kuo újabb jegyzetet tett közzé a befektetők számára, amelyben a tudomására jutott jövendőbeli Apple tervekről mesélt. Ezúttal a Face ID továbbfejlesztett változatán a hangsúly, amely akár már a 2019-es iPhone-ok debütálhat is.

Látszólag nem sok mindent lehet fejleszteni a Face ID-n: az esetek túlnyomó többségében kérdés nélkül teszi a dolgát, szinte észre se lehet venni, hogy egyáltalán bármilyen autentikáción keresztül megy az ember a feloldás során. Az Apple azonban úgy gondolja, hogy lehet ezt ennél jobban is, és állítólag már dolgozik a továbbfejlesztett verzión.

Ez Kuo leírása szerint elsősorban abban fog kimerülni, hogy erősebb VCSEL lézereket pakolnak a szenzorba, ami így kevésbé lesz érzékeny a környezeti fényből beszűrődő infravörös zajra. Na nem mintha sok probléma lett volna az azonosíthatóság jelenlegi formájával a megbízhatóság szempontjából. Ellenben a mindkét tájolásban működő Face ID-re nagyobb lenne az igény, de Kuo erről nem mesélt.

Mesélt helyette viszont egy sokkal izgalmasabb potenciális fejlesztésről, amely szerinte több, mint 50%-os valószínűséggel 2019-re végére – 2020 elejére már az iPadekbe és 2020 során az iPhone-okba is bele kerülne. Ez pedig nem más, mint a Time of Flight (ToF) 3D kamera.

A ToF kamera lehetővé tenné a készülékeknek, hogy környezetükről 3D-s modelleket készítsenek. Valahogy úgy, ahogy a Face ID az arcról, csak ez már nem korlátozódra egyedül a felhasználóra, a környezet is befogható lenne vele. Az, hogy várhatóan először az iPadbe fog érkezni az újítás nem véletlen: ezeket a 3D képeket ugyanis utólag szerkeszteni is lehetne az Apple Pencillel.

Ezzel a fejlesztéssel pedig egyből fejest is ugranánk az AR lehetőségek sűrűjébe. Főleg, ha hozzá vesszük, hogy Gurman szerint ekkortájt fog debütálni az AR szemüveg is; és az első 5G-s iPhone is ezidőtájra datálható. Ezek kombinációja, kiegészülve egy sokkal jobb Apple Maps-szel pedig Kuo szerint remek igazolásai lehetnének az Apple kiterjesztett valóságba fektetett törekvéseinek.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!