imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jövőre minden iPhone OLED lehet


Azt elég biztosan tudjuk, hogy idén legalább egy iPhone még a hagyományos LCD kijelzővel fog érkezni. Egyre biztosabbnak tűnik azonban, hogy 2019-re lezajlik a teljes átállás. Szegény LCD gyártók már most szívhatják a foguk…

Unásig ismert információ, de a rend kedvéért azért álljon itt: idén az Apple várhatóan három különböző iPhone modellt fog bemutatni. Ezek egyike a mostani iPhone X utódjának lesz megfeleltethető, aminek értelmében 5,8“-es OLED kijelző is dukál. Emellett várható még egy Plus modell, ami gyakorlatilag ugyanez a készülék, csak nagyobb, 6,5“-es OLED kijelzővel.

Végül, de nem utolsó sorban a kakukktojás, azaz a 6,1“-es LCD iPhone. Ez a modell hivatott képviselni az alsóbb árkategóriát, ami mellé az Apple valamiért ekkora batár kijelzőt álmodott elvileg. Cserébe ugyanúgy kávamentes lesz, mint az a többi, szóval annyira azért mégsem lesz tepsi, illetve megkapja a Face ID-hoz szükséges szenzorokat is. Ez idáig elég világos, tudjuk is már pár hónapja. De vajon mikor jön el a teljes átállás pillanata az Apple-nél, amikortól kezdve már minden iPhone OLED lesz?

Úgy néz ki, jövőre, azaz 2019-ben.

Minderről a dél-koreai ET News számolt be, akik ha nem is tartoznak a legeslegmegbízhatóbb források közé, azért szavukra érdemes figyelni.

Az Apple elkezdte tervezni a 2019-es iPhone modelleket és úgy döntött, mindhárom típus esetében adaptálja az OLED technológiát. […] – árulta el egy Apple tisztségviselő.

Noha nem ez az első alakalom, hogy erről a hírről hallhattunk sejtéseket, a mostanit valamiért nagyon komolyan kezelte a piac. A Reuters észrevételei alapján a Japan Display részvényárfolyama kapásból 20%-ot zuhant (aztán persze ez valamennyire normalizálódott, és valahol 10%-os esés körül állt meg). Ezzel párhuzamosan a Sharp részvényei is 4%-ot estek.

Az ok nagyon egyszerű: a Japan Display LCD paneleket szállít az Apple-nek. Ha nem kell LCD, nem lesz szükség a Japan Display-re sem. Noha a beszállító igyekszik átállni OLED-re, ez csak 2019-től lehetséges, azaz biztosan lesz egy év, amikor kiszorulnak a húsos fazék mellől. Szívás.

Mondjuk az OLED beszállító-vadászat az Apple-nek is szívás. Ott van ugye a Samsung, akiktől nem akarnak függeni, közben jön fel az LG mind második láb, de ők még nem annyira gyakorlottak, stb… De ez már egy másik történet.

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!