imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Jövőre minden iPhone OLED lehet


Azt elég biztosan tudjuk, hogy idén legalább egy iPhone még a hagyományos LCD kijelzővel fog érkezni. Egyre biztosabbnak tűnik azonban, hogy 2019-re lezajlik a teljes átállás. Szegény LCD gyártók már most szívhatják a foguk…

Unásig ismert információ, de a rend kedvéért azért álljon itt: idén az Apple várhatóan három különböző iPhone modellt fog bemutatni. Ezek egyike a mostani iPhone X utódjának lesz megfeleltethető, aminek értelmében 5,8“-es OLED kijelző is dukál. Emellett várható még egy Plus modell, ami gyakorlatilag ugyanez a készülék, csak nagyobb, 6,5“-es OLED kijelzővel.

Végül, de nem utolsó sorban a kakukktojás, azaz a 6,1“-es LCD iPhone. Ez a modell hivatott képviselni az alsóbb árkategóriát, ami mellé az Apple valamiért ekkora batár kijelzőt álmodott elvileg. Cserébe ugyanúgy kávamentes lesz, mint az a többi, szóval annyira azért mégsem lesz tepsi, illetve megkapja a Face ID-hoz szükséges szenzorokat is. Ez idáig elég világos, tudjuk is már pár hónapja. De vajon mikor jön el a teljes átállás pillanata az Apple-nél, amikortól kezdve már minden iPhone OLED lesz?

Úgy néz ki, jövőre, azaz 2019-ben.

Minderről a dél-koreai ET News számolt be, akik ha nem is tartoznak a legeslegmegbízhatóbb források közé, azért szavukra érdemes figyelni.

Az Apple elkezdte tervezni a 2019-es iPhone modelleket és úgy döntött, mindhárom típus esetében adaptálja az OLED technológiát. […] – árulta el egy Apple tisztségviselő.

Noha nem ez az első alakalom, hogy erről a hírről hallhattunk sejtéseket, a mostanit valamiért nagyon komolyan kezelte a piac. A Reuters észrevételei alapján a Japan Display részvényárfolyama kapásból 20%-ot zuhant (aztán persze ez valamennyire normalizálódott, és valahol 10%-os esés körül állt meg). Ezzel párhuzamosan a Sharp részvényei is 4%-ot estek.

Az ok nagyon egyszerű: a Japan Display LCD paneleket szállít az Apple-nek. Ha nem kell LCD, nem lesz szükség a Japan Display-re sem. Noha a beszállító igyekszik átállni OLED-re, ez csak 2019-től lehetséges, azaz biztosan lesz egy év, amikor kiszorulnak a húsos fazék mellől. Szívás.

Mondjuk az OLED beszállító-vadászat az Apple-nek is szívás. Ott van ugye a Samsung, akiktől nem akarnak függeni, közben jön fel az LG mind második láb, de ők még nem annyira gyakorlottak, stb… De ez már egy másik történet.

Forrás: MacRumors

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!