imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jövőre mindenkinek az iPhone X kell majd


Az örökbecsű Apple-tudor Kuo szerint az iPhone 8 és iPhone 8 Plus eladások egészen addig ívelnek majd felfelé, míg az Apple rendbe nem szedi az iPhone X-zel kapcsolatos ellátási gondokat. Jövőre igazi “super cycle” effektus léphet érvénybe az iPhone felhasználók körében.

Ming-Chi Kuo volt az, aki sok-sok hónappal előre már látta az iPhone X gyártási problémáit. Míg az elemzők kezdetben az OLED kijelzők lassú, körülményes és költséges előállítása miatt aggódtak, addig mára Kuo letisztázta a kialakult helyzetet: legjobb tudomása szerint a TrueDepth kamera az, ami jelentős gondokat okoz a gyártósoron. Éppen ezért az iPhone X-től várt idei sikerek szerinte 2018-ra tolódnak el, ugyanis idén nagyon nehéz lesz megkaparintani az Apple zászlóshajóját.

Az ellátási láncolat elemzője szerint mire az Apple elegendő darabszámot tud legyártani az iPhone X-ből, addigra az iPhone 8 és iPhone 8 Plus kikerül a felhasználók perifériájából és inkább választják a drágább modellt. Ezt főleg a 2014-ben bevezetett dizájnnal magyarázza, ami megegyezik az idei két olcsóbb modellnél is. Egy tavalyi felmérés szerint az Egyesült Államokban 48,8 millió iPhone 6 vagy iPhone 6s tulajdonos volt, míg 22 millió felhasználó még mindig iPhone 5s-sel rendelkezett. Vélhetően nekik nem opció az iPhone 8, így jövőre az iPhone X rendesen bepörgetheti az Apple szekerét.

Ezek alapján Kuo idén 210-220 millió eladott iPhone-ra számít, míg jövőre ennél jóval nagyobb számokat vár, valahol 245-255 millió között. A dizájnváltástól és az iPhone X egyedi funkcióitól Kuo olyan mértékű “super cycle” jelenséget vizionál, amire már rég nem volt példa az iPhone generációk között. Ennek a lényege, hogy az Apple csúcstelefonja mellett az 1-2 évvel korábbi modellek is elavultnak tűnnek, mégha azok relatív naprakész hardverrel is rendelkeznek (iPhone 6s, iPhone 7).

Forrás: 9to5mac

Kuo nemrég azt is kifejtette, hogy az Apple arcfelismerése a többi gyártót is ebbe az irányba terelheti a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó helyett. Ugyan az iPhone X-re még várnunk kell, de az iPhone 8 és iPhone 8 Plus már hazánkban is elérhető, ami ugyanazzal az A11 Bionic processzorral rendelkezik, mint a teljes kijelzős iPhone. 

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!