imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Júliustól kötelező lesz az appok iPhone X támogatása


Az Apple közleményben figyelmeztette a fejlesztőket, hogy hamarosan már nem odázhatják tovább a csúcskészülék speciális kijelzőjének támogatását. Júliustól minden frissítésnek is iOS 11 SDK-ra kell épülnie, iPhone X támogatással.

Nem lehet azt mondani, hogy nem hagytak elég időt, bőven itt volt már az ideje, hogy kötelezővé tegyék az alkalmazások iPhone X támogatását. Kevés annál kiábrándítóbb felhasználói élményt tudok elképzelni, mint amikor az aktuális csúcskészülékeden csúnyán jelennek meg az appok, ne adj Isten esetleg még egy fekete sáv is betoldásra kerül.

A rövid átmeneti periódus után egyébként szerencsére nem volt ezzel különösebben gond, a legtöbb fontos alkalmazás relatíve gyorsan megkapta az iPhone X támogatást. Hellyel-közzel. Azért maradtak szép számmal olyan fejlesztők is, akik még nem érezték magukban a kraftot ahhoz, hogy összedobják az elnyújtottabb kijelzőt magába foglaló frissítést.

Pedig lassan tényleg muszáj lesz. Tekintve, hogy minden jel arra mutat, hogy az idei iPhone-ok nagyon hasonló előlapi megjelenéssel fognak érkezni, mint az iPhone X, kezd egyre tarthatatlanabb lenni a helyzet – nem mindegy, hogy a line-up 1, vagy 4 telefonját nem támogatja az app. A szabály tehát teljesen érthető, az új appokra már áprilistól kezdve érvényes is, júliustól csatlakoznak a frissítések is.

Alább olvasható a közlemény teljes szövege, amit már csak azért is érdemes megtenni, mert lenyűgöző látni, hogy az Apple képes többet rizsázni, mint egy felkészületlen hatodikos a verselemzés röpdolgozatnál. Szerintem ezeket Tim Cook saját kezűleg fogalmazza két pulykabacon elmajszolása között, de mindegy. A lényeg:

Az iOS 11 innovatív funkciókat és egy újratervezett App Store-t hozott el több száz millió felhasználó számára. Az alkalmazásaitok még intelligensebb, egységesebb és magával ragadóbb élményt nyújthatnak a Core ML, az ARKit, az új kamera API-k, az új Siri lehetőségek, az Apple Music integráció, az iPades drag & drop funkciók és még sok minden más segítségével. 2018 júliusától kezdve az App Store-ba elbíráslásra feltöltött alkalmazásfrissítéseknek az iOS 11 SDK-val kell készülniük, és támogatniuk kell az iPhone X Super Retina kijelzőjét.

Najó, annyiban talán indokolt volt a közlemény bevezető felsorolása és dicshimnusza, hogy az iOS 11 SDK valóban az említett, és többségében tényleg elég király új lehetőségekkel látta el a fejlesztőket – gondolom az Apple ezzel csak fel akarta frissíteni az emlékeket.

Részemről nagyon pártolom ezt a keményvonalas App Store regulázást: a fejlesztők nem lustulnak be, a felhasználók pedig kapják a minőségi, folyamatosan korszerűsített appokat.

Forrás: MacRumors

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!