imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Bréking: júniusban jön a WWDC – mégpedig online!


A jelenleg egészségügyi helyzet miatt online tartja meg idei fejlesztői konferenciáját az Apple. Pontos dátum egyelőre nincs, kizárólag a hónap került megjelölésre.

Az Apple bejelentette, hogy a 2020-as fejlesztői konferenciát, azaz a WWDC-t idén egyedülálló módon online tartják meg, tekintettel a jelenleg is dúló koronavírus járványra. Az egyelőre pontos dátumot nem kapó esemény az Apple szerint egy “teljesen új online élmény”-t ad majd a résztvevőknek, benne a megszokott keynote-tal, illetve a fejlesztői gyűlésekkel.

Phil Schiller, az Apple alelnöke elmondta, hogy a jelenlegi helyzet miatt egyszerűen nem volt más választásuk, mint újratervezni az eddigi koncepciót, és teljesen új alapokra helyezni az eseményt. Ráadásul annak tudatában, hogy San Jose ebben az évben nem részesülhet ebben megtiszteltetésben, az Apple kárpótlásul 1 millió dollárt ajándékoz a helyi szervezeteknek. Mindezzel próbálják pótolni azt a kiesést, melyet az odalátogató több ezer fő eredményezett volna.

A WWDC legjobban várt eseménye persze idén is a keynote lesz, ahol olyan újdonságokat mutathatnak be, melyekről hosszú hónapok óta cikkezünk, melyekre hetek óta csorgatjuk a nyálunk. Hivatalos információk a következő hetekben érkezhetnek, de elég jó esély van például az iOS 14 (amiből egy sor újdonság már ki is derült), a watchOS 7, a macOS 10.16 vagy éppen tvOS 14 érkezésére. Hardver fronton számos új termékkel számoltunk idénre, így azokból lehet, hogy párat éppen a WWDC-ig halasztanak majd.

A jelenlegi helyzetben ez az egyetlen lehetséges és helyes megoldás, főleg azok után, hogy a Google, a Facebook és a Microsoft is elhalasztott a saját fizikai eseményét. Azt persze kíváncsian várjuk, milyen egyedi megoldásokkal operálnak majd, hisz azért mégiscsak az Apple-ről van szó. Biztosak lehetünk, hogy lesznek szájtátós momentumok.

Te mit vársz még az idei WWDC-től?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!