imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kábeles adatátvitel iPhone-ok között?


A tegnapi nap már írtunk róla, hogy megjelent az iOS 13 harmadik fejlesztői bétája, amiben a tesztelők máris találtak egy nagyon szokatlan és érdekes funkcióra utaló jelet, amire eddig senki sem számított.

Ahogyan az lenni szokott, a vállalkozóbb kedvű tech arcok azonnal rá is vetették magukat az ősszel érkező új rendszerek (iOS 13, iPadOS 13, tvOS 13, watchOS 6 és macOS 10.15) harmadik bétájára. A különböző verziók rendszerint a teljesítmény optimalizálásáról és a felmerülő rendszerhibák javításáról szólnak viszont a tesztelés közben egy nagyon furcsa jövőbeli funkció jeleire bukkantak néhányan.

A második és harmadik fejlesztői béta kódsorait összehasonlítva feltűnt nekik, hogy az új eszköz beállításakor (vagy a gyári állapot visszaállítása után) futó varázsló kiegészült egy új lehetőséggel. Jelenleg két opció közül választhatunk: Vagy biztonsági mentéssel (iCloud-on vagy iTunes-on keresztül) állítjuk be az új eszközt, vagy ha kéznél van egy másik iOS-es készülék, az Apple ID-ba belépve ugyanúgy áthozhatjuk az adatokat és beállításokat vezeték nélkül. A jelek szerint viszont a közeljövőben lehetséges, hogy ennek lesz egy 3. módja is.

A gyanús kódsoron kívül még egy másik árulkodó jelet is találtak, mégpedig egy piktogramot, amin két iPhone van összekötve egy kábellel. Alapvetően érdekes megoldás lenne, azonban felmerülhet néhány teljesen jogos kérdés az ügy kapcsán: Milyen kábellel tudnánk ezt a műveletet megoldani?

Jelenleg az Apple nem forgalmaz mindkét végén Lightning csatlakozós kábelt, anélkül pedig csak egy módon lenne lehetséges a fájlcsere, mégpedig akkor, ha a másik iPhone USB-C aljzattal rendelkezne. Egyáltalán nem tűnik elvetemült ötletnek, az utóbbi években többször is felmerült a pletyka, hogy az adott évben bevezetésre kerül az USB-C csatlakozó, azonban Ming-Chi Kuo szerint a 2019-es iPhone-okban ilyen téren nem lesz változás.

A tesztelők gyorsan ki is próbálták, hátha egy factory reset után az új béta rendszer felajánlja nekik ezt az opciót, azonban sajnos nem jártak sikerrel. Ezek után már csak arra tudtak gondolni, hogy ez a funkció egy jövőbeli modellnél lesz elérhető.

Érdekes lehet eljátszani a gondolattal, hogy milyen is lenne két iPhone-t kábellel összekötni, de hogy őszinte legyek, én személy szerint nem látom sok értelmét. Manapság már szinte mindenki él a felhőalapú tárhely adta lehetőségekkel, és a biztonsági mentéseket a fontos adatokkal együtt mind-mind az iCloud-ba menti el.

Egyedül a nagy fájlok egyik készülékről a másikra való mozgatásánál látnám némi hasznát, de ma már nem divat komplett sorozat évadokat, filmeket, vagy épp előadók diszkográfiáit tárolni az iPhone-unkon, amikor jobbnál jobb streaming szolgáltatásokat vehetünk igénybe. Kíváncsiak vagyunk, hogy az elkövetkezendő fejlesztői bétákban kitudódik-e esetleg még valami információ a funkció kapcsán, vagy marad minden homályosan, mint most.

Nektek mi a véleményetek? Láttok a kábeles adatátvitelben még fantáziát, vagy csak egy félreértett piktogram és kódsor az egész?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!