imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gyors lett a Kaby Lake MacBook Pro


A tavaly októberben bemutatott MacBook Prók fogadtatás igen vegyes volt: míg az új dizájn mindenkit lenyűgözött, addig a teljesítménnyel sokan nem voltak megelégedve. Az Apple most a WWDC-n az Intel hetedik generációs Kaby Lake processzoraival frissítette a gépeket, és ez meg is látszik a benchmark eredményeken.

Mi sem mutatja jobban azt, hogy az Apple is érezte, hogy az októberi MacBook Prók teljesítményén még van mit csiholni, mint az, hogy rendhagyó módon alig több mint 200 nappal a bemutató után máris frissített a termékvonalon. A gyorsabb SSD persze üdvözlendő dolog, de erre eddig sem volt panasz, amikor mi a megjelenés után teszteltük a gépeket, minden akkori benchmark mutatója kiakadt a chipek fürgeségétől. A processzoroknak viszont tényleg nem ártott az update.

Ez lényegében annyit jelent, hogy az eddigi Intel hatodik generációs Skylake-et az újabb, hetedik generációs Kaby Lake-re cserélték. Amilyen aprónak tűnhet ez a változás a laikusoknak, olyan sokat számít ez a bechmark teszteknél, amik persze nem a valódi, használat közbeni teljesítményről adnak átfogó képet, viszont hozzávetőleges összehasonlításra megfelelnek. A Geekbench 4-en mostanában feltűnt adatok alapján úgy tűnik, hogy jelentős izmosodáson mentek keresztül a Prók a váltásnak köszönhetően.

Különösen a felsőbb kategóriákban. Például a 2.9GHz-es hetedik gen. Core i7 procikkal szerelt 15”-es MacBook Pro single-core eredményei 4 632 pontra kúsztak fel, multi-core pontjai pedig 15 747-ra. Összehasonlítás képpen a tavalyi, árban és konfigurációban megfeleltethető modell, a 2.7GHz-es hatodik generációs Core i7 procivel érkező 15”-es MacBook Prónál ezek a számok sorban 4 098 és 13 155 voltak. Ez pedig egymagos teljesítményben közel 13%, többmagos teljesítményben pedig majdnem 20% növekedést jelent.

Ha nem is ekkora, de az alap konfigurációnál is jelentős növekedés látszik kirajzolódni, míg a legerősebb felszereltségű modellről egyelőre nincs adat. Ahogy a fentebbi eredményeket is érdemes csak hozzávetőlegesnek tekinteni, lévén, hogy csak nagyon kevés mérésből vannak információk az újabb modellekre vonatkozóan. Pontosabb átlagokat akkor fogunk kapni, mikor megkezdik a gépek kiszállítását. Az viszont már ennyiből is látszik, hogy nem volt hiábavaló a ráncfelvarrás, 20 százalék sebességnövekedés manapság igen jelentősnek mondható.

Amint megérkeznek az iSTYLE-ba az új gépek, mi is megnézzük mire képesek.

Amennyiben számodra a jó ár kicsit fontosabb, mint a Kaby Lake updgrade, hétfőig (vagy a készlet erejéig) akár 160 ezer forinttal olcsóbban juthatsz előző generációs Macbook Próhoz.

Forrás: Macrumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!