imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kalkulációk összegzése a Számológép alkalmazásban


Az Apple Számológép alkalmazása minden általános igényt kielégít, de egy kevesek által ismert funkciója lehetővé teszi, hogy összegezzük számításainkat egy szöveges dokumentumban. Mutatjuk hogyan csináld!

A Számológép szinte minden operációsrendszeren alaptartozék, ahogy a macOS-ben is. Kézenfekvő, hiszen az olyan alapvető számítások, mint az összeadás, szorzás, osztás mindennapos művelet. Persze léteznek nagyobb tudással rendelkező alkalmazások is, de a hétköznapokra egyszerűségében van a nagyszerűsége.

Van azonban egy olyan funkciója, ami baromi nagy segítség, ha egymás után több számítást is elvégeznél. Senkinek sem kell bemutatnom azt az élethelyzetet, amikor matekozás közben az ember fog egy tollat, egy papírt és elkezdi feljegyzetelni a számításait. A Számológép alkalmazás egyik rejtett menüpontja lehetővé teszi, hogy minden számításunkat, kvázi előzményként kiírhassunk egy szöveges dokumentumba.

Ezt a következő módon érheted el:

  1. Nyisd meg a Számológép alkalmazást a Maceden
  2. Kattints az Ablak menüpontra
  3. Majd kattints a Papírszalag opcióra

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!