imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jelentősen fejlődhet a következő iPhone kamerája?


Az Apple ismét beruházásra szánta el magát, most egy ígéretesnek tűnő LinX Imaging nevezetű céget szemelt ki, amely kifejezetten hordozható készülékekhez készít kamerákat. Ez a technológia jelenleg az egyik legfejlettebb a piacon, nem is véletlen, hogy az Apple szemet vetett rá és felvásárolta 20 millió dollárért. Vajon megvan a következő újítás az iOS készülékekben? Most megpróbáltuk kicsit összeszedni, hogy mi születhet az Apple és a LinX párosából.

LinX

A cég egyébként a több rekeszes fotózásban jár az élen, amely nyilván az egy rekeszes fotózási technológia fejlesztéséhez is sok újat tud hozzátenni. Ilyen új fejlesztés lenne például, a felbontást a kép mérete nélkül növelni. A LinX jelenlegi termékei ugyanis legkevesebb 300 dpi (képpont per hüvelyk) felbontással dolgoznak. Ezzel a technológiával jobb minőségű képet tudnánk kapni akár egy kisebb lencséjű kamerával is.

Nincs több kitüremkedés a kameránál
iphone6_camera

Az új iPhone megjelenésekor elég sok embernek problémái voltak az új dizájnnal, vagyis hogy a kamera védőgyűrűje nincs egy vonalban a telefon hátával. A valóság az, hogy ez nem feltétlen szándékos dizájn, hiszen a telefon vékonyításával ütemet tartó kisebb kamera minőségromláshoz vezetne, amit nyilván nem akar az Apple.  Az újonnan vásárolt technológia pedig pont itt jönne képbe, hiszen a LinX emberei azt nyilatkozták, hogy a több rekeszes kamerájuk egy iPhone-nál vékonyabb eszközbe is belefér.

SLR képminőség

Amikor az algoritmusainkat és a moduljainkat terveztük, az első és legfontosabb cél mindig is a képminőség javítása volt. Több csatorna egymáshoz igazításával tökéletesítettük és növeltük a kamera teljesítményét. Így továbbra is sokkolóan jó képeket tudunk készíteni kevés fénynél is, illetve normál fényviszonyok között pedig nagyon rövid záridővel is tudunk dolgozni.

A LinX kamerái első ránézésre tényleg tartják az ígéretüket, hiszen normál fényviszonyok között tesztelve zaj nélkül fotóznak, és több részletet képesek kiemelni, mint egy átlagos kamera. Erről pedig csak tényleges képekkel lehet beszélni. A képeket egy iPhone 5S, Galaxy S4 illetve a sztár egy LinX 8 mpix készítette. A LinX két 4 megapixeles szenzorral és 2.0 microcon háttérvilágító pixelekkel dolgozott.

Zajcsökkentés
linxlownoise-800x424

A képekre ráközelítve egyből látszik, hogy a LinX jobban teljesít a részletességben, hiszen sokáig nagyítva is szép képet ad. A zaj egyértelműen kevesebb az iPhone 5S-hez képest. A színhelyességről és fényerőről azért nem tartom okosnak beszélni, mert nem látjuk az eredeti lány tényleges bőrszínét, de elméletileg a LinX több fényt is enged be a szenzorokhoz.

Belső fényviszonyok kezelése
indoor40luxlightinglinx-800x405

Ezeken a képeken főleg a pohár alján jól látszik az, hogy a LinX sokkal szebb, élesebb és tisztább képet tudott csinálni, ugyanolyan fényviszonyok között. A képeken még érdemes megfigyelni a szín élénkséget is, hiszen azért ott nem sokkal veri az Apple megoldását.

Ezek azok a funkciók, amelyek valószínűleg belekerülnek az új eszközökbe, de emellett tartogat a LinX vállalat nekünk még érdekességet, például a 3D-s megoldások terén. Ami egészen biztos, hogy az Apple megint javítani fogja a kamera minőségét az új eszközökben.

Forrás és képek: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!