imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kanye West a Tidal megvételére szólította fel az Apple-t


Kanye West nem arról híres, hogy különösebben visszafogottan kommunikálna, legyen szó akár a Twitterről. Gondoljunk csak vissza arra, amikor kijelentette, hogy a Life of Pablo című albuma soha nem lesz fent az Apple Music-on (persze azóta ott is megjelent, be is perelték a művészt), vagy amikor egymilliárd dollárt kért Mark Zuckerbergtől, és az adósságai miatt aggódott.

Hétvégén úgy tűnik ismét unatkozott Kanye, ugyanis újabb tweetsorozatban fejtette ki a véleményét, ezúttal azzal kapcsolatban, hogy az Apple-nek fel kéne vásárolni a Jay Z nevével fémjelzett Tidal zenei streaming-szolgáltatást, melynek számtalan más előadó mellett Kanye West is résztulajdonosa.

Most egyébként annyira talán nem is áll távol a rapper elképzelése a valóságtól, ugyanis pont egy hónapja kaptak szárnyra azok a hírek, melyek szerint valóban gondolkozik az Apple a Tidal megvételén. Hogy pontosan miért? Egyrészt, hozzácsaphatnának további nagyjából 4 millió előfizetőt a jelenlegi több mint 15 millióhoz, másrészt elég sok exkluzív tartalom érhető el a lossless minőségben is hallgatható szolgáltatásban – még ha Kanye West legújabb albuma nem is tartozik ezek közé –, márpedig az Apple is elég nagy hangsúlyt fektet ezekre az Apple Music esetében.

Na de nézzük, hogy mi a véleménye Kanye Westnek az egészről! Egyrészt, szerinte a Tidal és az Apple izmozása csak „elbassza” a zeneipart, valamint fölösleges ez a „faszméregetés”, hiszen mindannyian halottak lesznek 100 év múlva (elég sokáig tervez), úgyhogy inkább csak oda kéne adni a „gyerekeknek” a zenét. A lényeg, hogy az Apple-nek csak ki kéne töltenie egy csekket Jay Z nevére, és elfelejthetnék, hogy megpróbáljanak Steve-ként viselkedni. Így néz ki ez egy tweetfolyamban:

A legutolsó megnyilatkozás alapján egyébként West mintha olvasta volna a Wall Street Journal múlt heti hosszabb cikkét, melyben a lap azt írta le, milyen agresszíven próbálja ráerőltetni az Apple a saját feltételeit a tévés tartalomszolgáltatókra. Ez alapján nekik sem lesz könnyű dolguk Eddy Cue-val, ha végül tényleg leülnek tárgyalni.

Forrás: The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!