imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kápráztasd el ismerőseidet titkos emotikonokkal


Szinte mindenki ismeri az iMessage-ben vagy például a Facebook messengerben megszokott színes szagos emojikat, de most olyanokat mutatunk amikkel te lehetsz az emojik nagymenője.

Az emojikat (えもじ) hol máshol, japánban „találták fel”, és gyakorlatilag smiley-szerű képecskékről beszélünk, melyeket leginkább szöveges üzenetekbe szokás beágyazni. Az először a ’90-es évek végén használt emojik aztán Japánból világ körüli hódító útra indultak, olyannyira, hogy ma már több százat tartalmaz az Unicode szabvány is. Pár egyszerű lépéssel elérhetővé válnak iOS és OS X alól is.

Biztosan ti is gondolkoztatok már hosszasan az iPhone-on elérhető emoji karaktereket bámulva, hogy most akkor vajon eljött-e már az ideje, hogy visszaküldjetek-e válaszként a meghódítani kívánt személynek egy szívecskét küldő emoji karaktert (Face throwing a kiss), vagy a Smiling face with heart-shaped eyes névre hallgató szívecskéket pislogó arcot, vagy kerestetek valami aranyos emojit, hogy egyszerűen kifejezzétek az érzéseteket, de a több száz emoji közül sem találtatok megfelelőt. Személy szerint például igencsak keveslem a cicás emojik kínálatát, és sportautóból is csak egy versenyautó áll rendelkezésünkre. Ennek most vége, ugyanis egy egyszerű beállítással további rengeteg karakteres emojira tehetünk szert az iPhone-unkon.

A borítóképen látható karakterekből készült emotikonokat nagyon egyszerűen előcsalogathatjuk, nem kell mást tennünk, mint belépni az iPhone-on vagy az iPadünkön a Beállítások/Billentyűzet menübe, itt kiválasztani a billentyűzet hozzáadása menüpontot, a listából görgessünk el a Japán opcióhoz, válasszuk ki, majd az almenüből a Romaji billentyűzetet adjuk hozzá a meglévők mellé.

menu

Ha ezzel megvagyunk, máris használhatjuk például iMessage írása közben de bárhol máshol is ezeket a karakterekből készült emotikonokat. Üzenet írás közben, a kis földgömbre koppintva válasszuk ki a Japán billentyűzetet, majd nyomjuk meg az 123-as gombot, ezután pedig a felkijáltó jel melletti billentyűt.

red_emoji

A felugró menüből máris bármit kiválaszthatunk, a lefele mutató kis nyíllal akár a teljes listát is lenyithatjuk, és kedvünkre válogathatunk a különböző emotikonok közül.

so-many-emoticons

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!