imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Karácsony alkalmából összeborul az Apple és a Microsoft


Az Apple karácsonyi reklámja után megérkezett a rivális Microsofté is, amiben tovább folytatódik a nagy barátkozás.

Olyan érzésünk támadhat, ha megnézzük a Microsoft új karácsonyi reklámját, mint ha ott folytatnák, ahol az Apple abbahagyta. Béke, harmónia, szeretet – és zene. Míg az Apple-nél Stevie Wonder és Andra Day adta elő a Someday at Christmas-t, addig most a New York ötödik sugárútján (53. és 54. utca magassága) található Microsoft Store alkalmazottjai éneklik el a Let There Be Peace on Earth című kórusdalt. A 2015. november 16-án felvett videó érdekessége, hogy az üzenetet bizonyos „régi barátoknak” küldik el, akiknek szintén a Fifth Avenue-n van boltjuk.

A fenti a rövidebb, de készült egy hosszabb, két perces változat is:

A két bolt kellemes sétára van egymástól, azonban ne gondoljuk azt, hogy bárki csak úgy forgatási helyszínnek használhatja a leghíresebb, ikonikus üvegkockás Apple Store-t:

microsoft-store-apple-store

A sajtóban – némi szenzációhajhász éllel persze – „karácsonyi fegyverszünet” néven emlegették a megállapodást, tekintve, hogy tavalyi reklámjaiban a Microsoft úgy népszerűsítette a Surface Pro 3-at, hogy cserébe a MacBook Air-t ütötte. A törvényi előírásoknak megfelelően a Microsoft engedélyt kért az Apple-től, hogy forgathassanak a helyszínen, amit meg is adott a cég, de úgy, hogy nem tudták pontosan mi lesz a videó tartalma. Ezt követően vonultak át a Microsoft Store dolgozói a harlemi gyerekkórus tagjaival. Ha lehet hinni az elmondottaknak, akkor az Apple Store dolgozói nem tudták, hogy mi fog történni, és mindenfajta központi utasítás nélkül jöttek ki az utcára, hogy megnézzék a produkciót. A sort logikusan folytatva így a pacsizás és ölelkezés sem volt megrendezett, s a Microsoft reménykedhet abban, hogy bezsebeli az ebből fakadó morális tőkét. Ahogy a dal egyik sora mondja: legyen béke a Földön, és az kezdődjön velem.

Úgy néz ki, hogy a 2015-ös karácsonyi szezon jóval inkább a saját márka építéséről és az együttműködésről szól, semmint a hadakozó összehasonlításokról. Legalábbis a reklámok szintjén.

Forrás: Apple Insider

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!