imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Karácsonyi ajándékötletek 2.


Folytatódik a karácsonyi-ajándékötlet sorozatunk. Az én ajándékozási technikám a következő: a fő ajándék mellé kitalálok mindig valami apróságot. Lehet az poénos vagy praktikus, a lényeg hogy duplázódik a bontogatás és a meglepetés élménye. Idén ezeket írtam fel a listára:

Parrot Flower Power 

Parrot Flower Power

Ez a kis műanyag faág virágok mellé szúrva notifikációkkal figyelmeztet a locsolásra, trágyázásra vagy az éppen esedékes átültetésre. Méri a hőmérsékletet, a föld nedvességét, jelzi ha nem jut elegendő napfényhez a növényünk, ezeket természetesen napról napra tudjuk követni az ingyenesen letölthető alkalmazásban iPhone és iPad készülékünkön egyaránt. Anyunak biztos veszek, így amikor elutaznak és rám bízzák a virágokat egyszerűbb dolgom lesz.
Ár: 15 900 Ft

 

Elgato Avea 

Elgato Avea

A Philips HUE termékekkel ellentétben ez az izzó bluetooth technológiát használ, ennek természetesen megvan az előnye és a hátránya is. Én használom a Philips bulbokat is, de az Avea izzóban pont az a jó, hogy nem kell egyből hármas csomagra beruházni és nem szükséges hozzá internet-hozzáférés. Van aki csak egy fényforrást szeretne kinevezni hangulatvilágításra, neki lesz tökéletes ajándék az Avea. Roppant egyszerű a beüzemelése és használata, vannak alapszínek, beépített ébresztő funkció, illetve előre létrehozott színsémák.
Ár: 14 900 Ft

 

GoPro HERO

GoPro HERO

Aki mindig vágyott GoPro kamerára és szeretett volna a GoPro közösséghez tartozni – ami valljuk be elég hívogató a profi marketingnek köszönhetően – de túlárazottnak találta a terméket, annak dobta idén piacra a GoPro a belépő szintű termékét, a GoPro Hero kamerát. Nekem személy szerint a fekete dizájn nagyon bejön, tudása pedig bőven elég hobbi szinten actioncamezni. 1080p 30 fps és 720p 60 fps minőségű videókat készít, 40 méterig vízálló, és a QuickCapture, SuperView és Auto Low Light funkciók egyaránt megtalálhatók benne. Ha ti is szeretnétek hangulatos nyaralás videót forgatni, amilyeneket például Handras is szokott gyártani, akkor mindenképp érdemes beszerezni egy GoPro kamerát. Szóval time to Be a Hero.

Ár: 42 900 Ft

 

Withings WS-30

Withings WS-30

Szeretem a Withings termékeit. Igényesek, letisztultak, az alkalmazások pedig átláthatóak. Fontosnak tartom azt is, hogy az okosmérlegeik esetében gondoltak a charthajhászokra és az egyszerű 21. századi méreckedőkre, amilyennek magamat is tartom. Se időm se kedvem nincs számomra felesleges adatokat kerülgetni, bőven elég látnom a súlyomat és az adataim alapján kiszámolt BMI-t. Ezeket természetesen napról napra követhetem az iPhone készülékemen.

Közös ajándéknak tökéletes, amint megismeri a családtagok súlyát automatikusan felismeri, hogy ki áll rá. Így minden családtagnak lehet külön felhasználói fiókja, az adatokat pedig meg tudjuk osztani másokkal. Használatát a több napos karácsonyi ebédek, vacsorák és beigli-dömping után javaslom. Handras már egy éve használja a sajátját, ami bár egy még okosabb modell, érdemes megnézni az alábbi bemutató videóját ha még nem láttad:

Ár: 32 900 Ft illetve 47 900 Ft

 

Elgato Smart Key

Elgato Smart Key

Számomra örök rejtély, hogy veszítheti valaki sorozatosan el a kulcsát, pénztárcáját stb. De van ilyen ismerősöm, így nagy valószínűséggel meg is lepem idén egy Elgato SmartKey okoskiegészítővel. Automatikusan értesítést küld az iPhone készülékre, ha túl messze kerültünk a kulcskarikánktól. Ha ennek ellenére is megtörténik a baj, hangjelzéssel segít megtalálni az elkeveredett kulcscsomót. Problem solved, nincs több kifogás a késésre.
Ár: 11 900 Ft

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!