imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Karakterszámlálás beállítása az Üzenetek alkalmazásban


Ha esetleg néha még küldesz klasszikus SMS-eket is, akkor jól jöhet ha tudod, mennyi maradt még hátra a 160 karakteredből.

Mivel az iMessage teljesen ingyenes és csak internetkapcsolatot igényel, ezért a szolgáltatásnál értelemszerűen nincs karaktermegkötés, küldhetünk kisregényt is, ha úgy tartja kedvünk. Értelemszerűen ugyanez vonatkozik más chatalkalmazásokra is, gondoljunk itt a WhatsAppra vagy a Viberre.

iMessage

Hiába ezeknek az IM szolgáltatásoknak a népszerűsége, néha napján még biztosan előkerül a jó öreg SMS is, a maga 160 karakteres karakterkorlátozásával. Ennyi tartozik ugyanis egy üzenetbe, ami e fölött van az már megy a következőbe. Erre nem csak az extra díj, hanem a tördelés miatt is érdemes odafigyelni. Ezért jön jól, ha tudjuk, hány karakternél tart az épp formálódó közlendők. Ehhez:

  • Nyissuk meg a Beállításokat
  • Görgessünk le az Üzenetek menüpontig
  • Ezen belül pedig keressük fel az SMS/MMS szekciót
  • Itt már látni fogjuk a Karakterszámláló lehetőséget, aktiváljuk a funkciót a csúszka elhúzásával

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!