imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Karl Lagerfeld egyedi, aranyszíjas Apple Watch-ot kapott


Úgy tűnik, az Apple egyedi órákat is készít a különböző hírességeknek: egy Instagramon megjelent kép alapján a divatguru Karl Lagerfeld például egy színarany Link Bracelet szíjjal szerelt sárga arany Apple Watch Edition modellt kapott Jony Ive-tól.

Úgy tűnik, Lagerfeld jóban van Jony Ive-val, hiszen az Apple Watch tavaly szeptemberi első nyilvános megjelenésén együtt pózoltak a párizsi Colette-ben egy fotó erejéig, amin a divatvilág epicentrumának számító amerikai Vogue-főszerkesztő, Anna Wintour is feltűnt. Azt valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy mennyire marketingfogás a dolog, vagy mennyire valós Lagerfeld vonzalma az Apple Watch iránt, de az biztos, hogy az Apple egy színarany Link Bracelet szíjas Apple Watch-csal hálálta meg a divattervező szereplését. Erről Lagerfeld testőre és asszisztense, Sebastian Jondeau osztott meg egy fotót az Instagramon:

1st apple watch specially made for KarL !! Amazing !!! Thanks #apple !!!!!! @karllagerfeld

A photo posted by Sebastien Jondeau (@bentoub) on

John Gruber hívta fel a figyelmet arra az apróságra, hogy vagy nagyon korán készült a kép, vagy Lagerfeld nem is használja az órát, hiszen a kijelzőn a párosító animáció látszik, ami az első bekapcsolás után, még az iPhone-nal történő csatlakoztatás előtt jelenik meg. Az is kérdés, hogy vajon később lehet-e majd kapni kereskedelmi forgalomban is az arany Link Braceletet (bele sem merünk gondolni, mennyi lenne az ára!), vagy tényleg egy teljesen egyedi darabról beszélünk-e. Az Apple a cég vezetésén belül egyedi acél Apple Watch-okat osztogat piros digitális koronával, ilyen van többek között Tim Cooknak is.

Egyébként nem a híres divattervező az egyetlen, akinek Apple Watch-ot ajándékozott az Apple. Az órát láthattuk már Pharrel Williams, Katie Perry és Drake csuklóján is, de a Grammy-győztes Sam Smith is első ránézésre egy teljesen egyedi darabot kapott, ráadásul neki személyesen Jony Ive szállította le az órát. A fotó minősége hagy némi kívánnivalót maga után, úgyhogy nehéz eldönteni, hogy egy egyedi zöld szíjas arany Apple Watch Edition modellről van-e szó, vagy Smithnek meg kellett elégednie a sima acél változattal:

Mondjuk ha én kaptam volna Jony-tól egy Apple Watch-ot, akkor biztosan figyelek arra, hogy legalább a termék nevét helyesen leírjam a képaláírásban, de hát a hírességek ilyen kicsire valószínűleg nem adnak. A fenti esetekből tisztán látszik, hogy az Apple a korábbi gyakorlatától merőben eltérő módon közvetlenül hírességeken keresztül is reklámozza az Apple Watch-ot: gondoljunk csak arra, hogy például a márciusi bemutatón Christy Turlington Burns is feltűnt, aki azóta is szorgalmasan blogol az Apple weboldalán, de láthattuk már az órát modellek csuklóján is különböző magazinokban, és most a divat- és zenei világ népszerű szereplőin van a sor.

Forrás: MacRumors. Borítókép: Very Good Plating.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!