imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kate Winslet a készülő Steve Jobs-filmről beszélt


Néhány napja futott be az első hosszabb előzetes a Danny Boyle rendezésében készülő új, Steve Jobs-filmről. A nagyjából két és fél perces videóból kiderült, hogy a Joanna Hoffmant, az Apple és később a NeXT marketingguruját alakító Kate Winslet is jelentős szerepet kap majd.

Úgy tűnik, Winslet nagyon lelkes a készülő filmmel kapcsolatban, legalábbis ezt a következtetést vonhatjuk le azokból a mondataiból, amiket az „A Little Chaos” című új filmjének sajtókörútján mondott a forgatás menetéről és a Michael Fassbenderrel (ő alakítja majd Steve Jobsot) végzett közös munkáról. Megtudhatjuk például, mi lesz az a három termékbemutató, melyeknek a színfalak mögötti eseményeibe nyerhetünk betekintést:

Egészen rendkívüli volt a forgatás. Minden jelenet valós időben dolgoz fel 45 percnyi színfalak mögötti történést egy-egy, abban az időben Steve Jobs által tartott termékbemutatóból – így láthatjuk ’84-ben a Macintosh, ’88-ban a NeXT és ’98-ban az iMac bejelentését. A jelenetek a színpad mögött zajlanak, és gyakorlatilag mindegyik úgy ér véget, hogy Steve kisétál, majd hatalmas tapssal fogadják.

Kate Winslet mint Joanna Hoffman a készülő filmben a Steve Jobsot alakító Michael Fassbender mellett.
Kate Winslet mint Joanna Hoffman a készülő filmben a Steve Jobsot alakító Michael Fassbender mellett.

Az Oscar-díjas színésznő azt is elárulta, hogy emiatt a történetmesélési stílus miatt meglehetősen nehéz volt a felkészülés, hosszú jelenetekkel, és sok megtanulandó folyamatos szöveggel:

Ha jól emlékszem, van egy jelenet, ahol Michael [Fassbender] és Jeff [Daniels] 11 percen át beszélget folyamatosan, ez nagyjából 14 oldalnyi szöveg. Persze nem szokatlan az, hogy egy színésznek hosszú párbeszédeket kell megtanulnia a munkája során. Az viszont szokatlan egy olyan színésznek, mint Michael Fassbender, hogy 182 oldalnyi párbeszédet kell megtanulnia, melynek minden egyes oldalán szerepel.

A Sonyt megjáró, de végül Universal gondozásában készülő filmet október 9-én mutatják majd be az Egyesült Államokban (az itthoni premier dátuma egyelőre nem ismert), a forgatókönyvíró a többek között a Közösségi hálót is jegyző Aaron Sorkin. Ez lesz Steve Jobs halála után a második életrajzi film az Apple társalapítójáról. Az előző, Ashton Kutcher főszereplésével készült 2013-as jOBS című alkotás nem nyerte el maradéktalanul sem a közönség, sem a kritikusok tetszését. Ha esetleg lemaradtál volna a mostani előzetesről, íme:

Forrás: Cult of Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!