imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kávamentes Face ID-s kijelzőt mindenre!


A legújabb koncepció videóban legalábbis ezt a jövőképet festik le nekünk. De tényleg szükség van minden termékben az iPhone X-ben bevezetett újításokra?

A CURVED/labs koncepció videói mindig képesek arra, hogy megmozgassák az ember fantáziáját. Mivel pénteken kezdődik az iPhone X előrendelése, ezért nem csoda, hogy most jöttek ki egy új elképzeléssel: mi lenne, ha az Apple többi eszköze is kávamentes kijelzőt és Face ID szigetet kapna?

Ahol szerintem a legnagyobb változást hozhatná a teljes kijelzős technológia, az az Apple Watch. Mivel az eszköz méretét itt gyakorlatilag maximalizálták 42 mm-ben, és nem lenne értelme növelni, így a káva gyakorlatilag az egyetlen lehetőség, amiből lehetne még a képernyő javára faragni. Ugyanakkor a Face ID bevezetésének nem sok értelmét látom, felvételkor beütni a jelkódot nem akkora mutatvány, hogy más azonosításra szükség legyen.

Ezzel teljesen ellentétes véleményen vagyok a Macbook és iMac renderek esetében. Nagyszerűen néznek ki a termékek a képeken, tényleg nagyon szép, ahogy a képernyő kimegy a széléig, és csak a fenti sávban található a szenzorsziget. Ráadásul kifejezetten hasznos lenne, ha Face ID-val lehetne feloldani ezeket a gépeket. Pillantásra indul a gép.

Ugyanakkor tényleg ennyire zavaró az a fekete sáv a kijelzők szélén? Őszintén kérdezem, mert használat közben nekem egyáltalán nem hoz elő érzelmeket, bár lehet csak egyszerűen ehhez szoktam. Abban sem vagyok biztos, hogy egy-egy nagyobb OLED kijelző nem dobná-e meg túlságosan az eszközök árát, ami egy 27 colos iMac esetében már kifejezetten fájó összeg lenne tőlünk nyugatabbra is.

Az iPad képek állhatnak legközelebb a valósághoz. Abból kiindulva, hogy a Touch ID is először az iPhone-ba került, majd az iPad jött a sorban a Macbook előtt, a Face ID esetében is ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

És itt van az iPhone SE koncepció, melybe ezúttal épp az iPhone X képernyőjét varázsolták. Ha jön a közeljövőben egy jóárasított iPhone, akkor valószínűsíthetően megint a meglévő és rendelkezésre álló hardverekből fogják összepakolni. Márpedig előbb az iPhone X legyártását kell minél előbb felgyorsítania az Apple-nek, amit épp ezek az új alkatrészek lassítanak. Az pedig ugyan ízlés dolga, hogy kinek mi tetszik, de a korábbi SE koncepció nekem könnyebben kivitelezhetőnek tűnik, és talán az sem kevésbé szép.

Forrás: CURVED

Az iPhone X egy ideig még biztosan beszerezhetetetlen lesz, azonban a mostohagyerekként kezelt iPhone 8-ból most is találsz készleten. Ha iPhone Green Programban vásárolsz, 7 hónap múlva lehetőséged lesz akár iPhone X-re is váltani.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!