imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kedvenc fotószerkesztő alkalmazásaim iPhone-on


Mindenki, aki egy kicsit jobban ismer, tudja, hogy Instagram-őrült vagyok. Mindig ott van a kezemben az iPhone-om, és szorgosan fényképezgetek vele, majd töltöm fel Instagramra. Eleinte még csak az alkalmazás beépített filterjeit használtam (kedvencek: Valencia, Amaro), hiszen anno 2011-ben még nem volt annyi szuper, ingyenes alkalmazás fotók szerkesztésére. Szerencsére azóta rájöttek a fejlesztők, hogy igenis van igény rájuk, ma már több ezer app közül választhatunk. Sokan szokták kérdezni, hogy miket használok pontosan, íme a top 5 kedvenc.

Afterlight

IMG_8577

Egyértelműen az Afterlight a kedvencem – és sajnos az egyetlen, amelyik nem ingyenes (€0,89 a magyar App Store-ban). Ennek ellenére szerintem abszolút megéri az árát. Több, mint 55 filter között válogathatsz, és ezeket még külön szerkesztheted. Emellett a fényerőt, a kontrasztot, a szaturációt és még nagyon sok mindent variálhatsz szabadon, kis csúszkák segítségével. Találhatóak beépített keretek is az alkalmazásban, de a személyes kedvencem a “Light leak” funkció, amellyel mesterségesen tehetsz  fénysugarat a képeidre, ha elég ügyes vagy, senki sem mondja meg, hogy manipuláltad a fotót.

Rookie

IMG_6659

A Rookie sok mindenben hasonlít az Afterlightra, bizonyos dolgokban kevesebbet tud, valamiben meg többet. Igazából két funkcióját szoktam használni: a filtereket (amikből itt is RENGETEG van, és teljesen más stílus, mint az Afterlight), a másik pedig a kis illusztrációk és feliratok – szivecskék és csillagok, minden mennyiségben.

VSCOcam

Processed with VSCOcam with t1 preset

A VSCOcam a leghipszterebb alkalmazás mind közül. De tényleg. Az előző kettőhőz képest itt nem olyan nagy a választék, viszont a rendelkezésre álló filterekkel garantáltan népszerű lesz a képed. Instagramon egész közösséget alkot a VSCOcamet használók tábora, az egyik legnépszerűbb hashtag a #VSCO.

Whitagram

kep3

Örök “probléma”, hogy Instagramon csak négyzet alakú képet lehet megosztani. Erre szuper megoldás a Whitagram, amely fehér (vagy más színű) kerettel látja el a képeidet.

Snapseed

kep2

Végül következzen a Snapseed. Leginkább egy mobil-Photoshophoz tudnám hasonlítani, hirtelen nem jut eszembe olyan dolog, amit ne lehetne szerkeszteni ezzel az alkalmazással. Itt abszolút erre mentek rá a fejlesztők, filterek nem is nagyon vannak. Talán a Drama az egyetlen, amit néha szoktam használni, de könnyű túlzásba esni a HDR-rel..:)

Érdemes őket letölteni és kipróbálni, lehetetlen minden egyes funkcióját bemutatni egy alkalmazásnak, és lehet, hogy Te teljesen másba szeretsz bele, mint én. Főleg, hogy majdnem mindegyik ingyenes! :) Ha csekkolni szeretnéd az Instagram fiókomat, annaszell néven megtalálsz (figyelem, sok a kaja-kontent!), illetve emellett én készítem az iSTYLE Instagramot is, ebből az iMagazin főoldal alján találsz egy kis ízelítőt, vagy keresd az istylehu felhasználót.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!