imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro


A legfrissebb pletykák szerint az idei csúcsmodellek ejthetik az éjzöld opciót, s helyette egy vadiúj kék árnyalatnak örülhetünk.

Az ősszel bemutatott iPhone 11 Pro legkülönlegesebb verziója az éjzöld, azaz  midnight green kivitel. A jellegzetes szín sokak kedvence lett, így az indulást követő időszakban nem is volt könnyű megcsípni egy ilyen példányt. Az Apple-nél nagyon büszkék a környezetbarát megoldással előállított árnyalatra, Tim Cook nemrég még abba a japán üzembe is ellátogatott, ahol megalkották. Az iPhone esetében viszont minden csoda csak egy évig tart, s máris érkezett egy pletyka arról, hogy a 2020-as csúcsmodellel búcsút inthetünk a zöldnek.

A jövendőmondást Max Weinbach, az XDA Developers szerzője követte el, aki azt jósolja, hogy az iPhone 12 Prón a mindnight greent a navy blue, azaz sötétkék opció váltja majd. Az EverythingApplePro készített is egy rendert az elképzeléshez, amelyen már a szintén pletykált iPhone 4-szerű, szögletesebb váz látható. A videón több merész dizájn is feltűnik, a sötétkék kivitel 33 másodperctől elevenedik meg. Egyéni ízlés kérdése, hogy ez a kék szebb lenne-e a mostani éjzöldnél, de az biztos, hogy egy kifejezetten visszafogott, elegáns árnyalatot kapnánk vele.

Ami magát a jóst illeti, Weinbach szavára érdemes odafigyelni, hiszen korábban is voltak már sikeres jövendölései. Szivárogtatásait PineLeaks nevű Twitter-fiókjáról osztja meg, melyen tavaly májusban előre világgá kürtölte, hogy az iPhone XR-t váltó új alapmodellek világoszöld színben is kaphatók lesznek. Az iPhone 11 repertoárjába végül csakugyan bekerült egy ilyen árnyalat, bár az igaz, hogy Weinbach a sárga opció eltűnését is jósolta, amire végül nem került sor.

De nem ez volt a jövendőmondó egyetlen jól elsült dobása, hiszen azt is előre látta, hogy az iOS 13-ban végre átalakítják a hangerőszabályzó elképesztően zavaró visszajelzését. A jóslat bevált, a hangerőcsúszka az új rendszerben a képernyő kellős közepéről átkerült a szélekre. Mindemellett arra is volt már példa, hogy Weinbach tévedett: az iPadre például natív számológép-appot, Ausztriába és Olaszországba pedig HomePodot álmodott, ám egyikből sem lett semmi.

Te mit gondolsz, a kék iPhone a jós sikerszériáját gyarapítja majd?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!