imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kellemes meglepetés – kép a képben funkciót kap a tvOS 13


A tvOS 13 második fejlesztői bétájában egy olyan meglepő és egyben nagyon hasznos funkciót vettek észre a tesztelők, amiről egyáltalán nem esett szó a WWDC-n.

Emlékeztek még arra, amikor a tévé előtt ülve reklám volt a szuper mozifilm közben, ezért lekicsinyítettük a sarokba és közben más csatornát néztünk? Vagy amikor az egyik meccs csak lekicsinyítve ment, és csak a góloknál váltottunk?

Az Apple ősszel debütáló új tévés operációs rendszere ezt az érzést hozza most vissza. z éppen játszott videót kicsinyített változatban a képernyő egyik sarkára minimalizálhatjuk, miközben a következő tartalmat keressük, vagy éppen a főmenüben böngészünk. Ami azért is meglepő, mert eddig erről szó sem volt, és egyáltalán nem tudtuk, hogy igény lenne rá.

A tvOS-be begyűrűző ‘fícsör’ mindenesetre ismerős lehet, hiszen az iOS 9 megjelenése óta iPaden már elérhető ez a fajta multitasking. A funkció használatához először is el kell indítanunk egy videót teljes képernyős módban, majd egy felugró ikonra kattintva minimalizálhatjuk a médiatartalmat a képernyő egyik sarkába. Amint ez megtörtént, el is kezdhetünk kutatni a következő tartalom után.

A videó kicsinyítése után lehetőségünk van arra, hogy visszategyük azt teljes képernyős módba, áthelyezhetjük egy másik sarokba, vagy éppen bezárhatjuk, ha már nincs rá szükségünk.
Íme egy videó a kép a képben funkcióról működés közben:

Egyes visszajelzések szerint sajnos a minimalizált ablakban játszódó videó bezáródik, amint a főmenüben egy másik appot megnyitunk. Aggodalomra viszont nincs ok, hiszen ez még csak a második fejlesztői béta. Szinte biztosra vehetjük, hogy a funkció nem marad félkészen, és hamarosan javítják a kellemetlenséget.

A tvOS 13-al több hasznos, és ennél talán többet használt újdonság is érkezik. Az egyik legjelentősebb talán a (Netflixtől átvett) több felhasználó egyidejű támogatása, így a családban nem keverednek majd össze lejátszási listák, és az ajánlott videók. Apunak nem kell rajzfilmek között böngészni, a gyerekeknek pedig nem kell barkácsvideókon átverekedni magukat egy-egy mesefilmért.

Forrás: Cult of Mac

Szerinted mennyire van szükség kép a képben támogatásra az on-demand tartalomfogyasztás korában? Te használnál egy ilyen funkciót?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!