imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kéne 12,9 inchesnél nagyobb iPad Pro? | Szavazás


Több érv is felhozható mellette, de vajon lenne-e rá igény? Mondjátok meg ti!

A jelenlegi iPad Pro kínálatban van 10,5, 11 és 12,9 inches készülék is. Utóbbi már akkora, mint a kisebbik MacBook Pro modell, vagy mint egy MacBook Air. Vajon lenne értelme egy nagyobb modellnek is? Mondjuk egy 15“-es tabletnek?

Nos, úgy tűnik az Apple szerint nem nagyon.

Ugyanis most, hogy átálltak a vékonyított kávás dizájnra az iPadeknél is, nem éltek annak a lehetőségével, hogy a fizikai méret csökkentése nélkül növeljék a kijelzőméretet. Pontosabban a 10,5“-es változatot 11“-re hizlalták, de a 12,9“-es modell esetében inkább úgy döntöttek, hogy a fizikai méretet csökkentik és nem a kijelzőt növelik.

Pedig több előny is származhatna a nagyobb kijelzőből. Egyrészt nyilván a nagyobb kijelző nagyobb, ennek minden áldásával (és átkával) együtt. Például nagyobb felület áll rendelkezésre írni, rajzolni, jobb filmeket nézni stb. Másrészt, ahogy azt Steven Troughton-Smith kiderítette, az iOS is ki tudná használni a méretnövekedést. Például jól megférne egymás mellett két Safari böngészőfül is.

Ti mit gondoltak, hasznát tudnátok venni egy 12,9“-nél is nagyobb iPadnek?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!