imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kényszeríteni kell az Android használatára a Facebook-dolgozókat


És még azt gondoltad, a te főnököd szól be mindenért? A Facebook termékigazgatója arra kellett kötelezze a dolgozók egy részét, hogy cseréljék le telefonjukat, mert már nem volt elég Android-felhasználó a közösségi oldal belsős csapatában.

Chris Cox vezető termékigazgató egy percig nem csinált titkot abból, hogy akaratuk ellenére kell Androidos telefont használjanak a Facebook dolgozói. A tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy ha nem így lenne, túl sok lenne az iPhone-felhasználó a csapatban:

Arra utasítottam a csapatom jelentős részét, hogy váltsanak át Androidos készülékre. Ez azért van, mert ha rájuk van bízva a döntés, sokkal gyakrabban választják inkább az iPhone-t.

Persze Coxnak a világon semmi baja nincs az Apple termékeivel. Szerint erre azért van szükség, mert fontos, hogy a csapat minden operációs rendszeren hasonló arányban tesztelhesse a Facebook alkalmazást, hogy így tudják jelenteni az esetleges hibákat és hiányosságokat.

Bár ez jól mutatja, hogy a Szilícium Völgyben már egy ideje az Apple készülékei a preferáltak, ettől függetlenül a döntés érthető: a világ legnagyobb részében még mindig Androidról használják többen a közösségi hálót. A cég vezetősége azt szeretné, ha a dolgozók ugyanazzal a felhasználói élménnyel szembesülnének, mint a világ bármely pontján: ez pedig ugye nem működik, ha mindenki iPhone-t használ.

Chris Coxot biztos nagyon szerették az alkalmazottak a döntésért
Chris Coxot biztos nagyon szerették az alkalmazottak a döntés miatt.

A sajtótájékoztatón egy másik érdekes munkahelyi körülményre is fény derült, ez pedig az úgynevezett “2G Kedd”. A Facebook alkalmazottakat ugyanis minden kedden arra kérik, hogy telefonukon egy órán keresztül még a 3G-s netsebességet is tiltsák le, és így próbálják meg használni a közösségi oldalt.

Ezzel természetesen azt próbálják szimulálni, milyen érzés lehet a Facebook használata a szegényebb, lassabb internetkapcsolattal rendelkező országokban. A 2G Kedd ugyanakkor az Androidra váltással ellentétben nem kötelező.

A közösségi oldalnak már másfél milliárd felhasználója van, és mindkét lépés mutatja, hogy a fejlődésében elengedhetetlen szerepet játszanak az elmaradottabb országok felhasználói is, így a bővüléshez az ő preferenciáikat is szem előtt kell tartani.

Forrás: 9to5Mac, Wired

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!