imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Képeken az iPhone USB-C-s töltője


Egy kínai fórumra szivárogtak ki az alább látható képek, melyeken az az egész dongle-botrányt egycsapásra elimináló USB-C-s töltőfej látható, amelyet állítólag az új iPhone-ok mellé csomagolnak majd.

Épp a minap jártuk körbe alaposabban a „lesz-e valaha USB-C-s iPhone“ kérdéskört. Akkor arra jutottunk, hogy szinte esélytelen, hogy az Apple a közeljövőben megváljon saját Lightning szabványától mobilkészülékein. Igenám, csakhogy a jelenlegi helyzet sem igazán fenntartható hosszútávon, azon egyszerű oknál fogva, hogy per pillanat a MacBook és az iPhone/iPad széria gyakorlatilag nem kompatibilis egymással.

Van viszont egy relatíve kézenfekvő, egyszerű megoldása a problémának. Egy mezei USB-C-s töltőfej és egy hozzá tartozó USB-C – Lightning kábel egycsapásra megoldaná minden gondunk. Az iPhone kábelesen is összekapcsolható lenne a MacBookokkal bármiféle átalakító nélkül, ráadásul a világ többi felével is kicsit kompatibilisebbek lennénk, de az Apple-nek sem kell lemondani a Lightningról. Win-win.

Egy ideje már regélnek róla, hogy az Apple idén végül meglépi ezt a lépést, és csak bízni tudok benne, hogy valós információkról van szó és nem csak pletykákba öntött vágyakról. Van ok a bizalomra ugyanis a múltkor pár Weibóra kiszivárgott render erősítette a hír valódiságát, most pedig már egyenesen fényképek, melyeket a MacOtakara blog szúrt ki a Chongdiantoun.

A fotókon látható amerikai szabványú töltőfej-prototípuson túl sok látnivaló nincs. Egyik fele USB-C anya, másik fele meg konnektorvilla. A feliratozás némileg eltér a megszokott Apple-félétől, de ez lehet a prototípus-jellegből fakadó anomálisa is. Mindenesetre az leolvasható, hogy vagy 5V-on ad le 3A-t, vagy 9V-on 2A-t. Ez ugyebár 15 és 18 wattos teljesítménynek felel meg, ami szemben a mostani 5 wattos gyári töltőfejjel, már elég a gyorstöltéshez, amit ugyebár már most is támogatnak az iPhone-ok, csak kihasználni nem tudnak.

Természetesen, mint minden hasonló alkalommal, itt is hozzá kell tenni a képekhez, hogy sajnos semmilyen módon nem lehet meggyőződni a valódiságukról, így egy nagy adag szkepticizmussal fogyasztandók.

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!