imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Képeken egy iPhone 8 prototípus?


Benjamin Geskin már nem először posztol belsős, vagy annak vélt fotókat az iPhone 8-ról. Mutatott már tervrajzokat, dummy modelleket, de az első kínai klónokról is neki köszönhetően tudunk. Ezúttal állítólag egy prototípusról sikerült fényképeket szereznie. A képek megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Hogy finoman fejezzem ki magam, nem vagyok elragadtatva a most napvilágot látott képektől. Annyi jó kis rendert és dummyt láthattunk már az elmúlt időszakban, hogy ezeket ismerve nagyon fájna, ha a Geskin által kiszivárogtatott képeken látható micsoda lenne a végül megvalósuló dizájn. Pat egyből le is szögezte, hogy kitér a hitéből, ha viszont látja ezt az LG G6-ot iPhone-t Tim Cook kezében szeptemberben, én pedig megfogadtam, hogy úgy fogok vigyázni az iPhone 7-re, mint a szemem fényére.

Szerencsére van okunk bizakodni. Egyrészt ezek a rossz minőségű felvételek általában minden termékről a lehető legelőnytelenebb fotók, amik készülhetnek. Amikor az iPhone 6-ról jöttek ki hasonló rossz minőségű – de utólag már tudjuk, hogy valós – képek, akkor is mindenki szörnyülködött, viszont a valóságban azért szerencsére nem néztek ki olyan rosszul a kész modellek.

Másrészt tudjuk jól, hogy az Apple több prototípust is tesztelt, különböző dizájnokkal. Egyáltalán nem biztos, hogy a végleges változat látható a képeken. Na meg persze az sem biztos, hogy megbízható forrásból érkeztek a felvételek. Geskin maga is említette korábban, hogy mivel nem tud utánamenni minden forrásának, így nem érdemes az összes kiszivárgott képet készpénznek venni. Az OnLeaks szerint például csak kínai klónokról van szó:

Hogy melyiküknek van igaza, természetesen nem tudhatjuk, de mi inkább a szigetes verzióra szavazunk, ez a mostani pedig a fake cucc. A legutóbbi értesülések már mind egy szinte teljesen káva nélküli, a felső szenzorokat szigetszerűen korbeölelő kijelzőről szóltak, míg ez a mostani prototípus (?) marad a hagyományos téglalap megjelenítőnél, amit bár vékonyabb káva övez, keret nélkülinek azért nem nevezném. Egyesek szerint ez igazából nem is az iPhone 8, hanem az iPhone 7s prototípusa. Akármelyik is, szerintem bűn ronda.

Ha valaki esetleg abban reménykedett volna, hogy megcáfolhatja a képek hitelességét a „de hiszen nem is iOS fut rajta, hát mik ezek az ikonok” felkiáltással, azt el kell keserítsem, sajnos az bizony egy iOS, méghozzá az Apple által belső tesztelésre szánt verzió. Ez tehát inkább erősíti, mint cáfolja Geskin értesülését, bár ezt egyszerűen ki is lehet nyomtatni a kijelzőre.

Kicsit kipofozva valahogy így nézne ki a prototípus.

Ti melyiknek örülnétek jobban: a szigetszerű kijelzőelrendezésnek, vagy ha az Apple maradna a klasszikus téglalap megjelenítőnél?

Forrás: 9to5mac

Ha mindkét lehetséges verzió hidegen hagy, érdemes lehet elgondolkodnod egy iPhone 7-en, amelyek közül néhányat most akciós áron szerezhetsz be a készlet erejéig.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!