imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Képkeresés testmozgás alapján! Wut?


A Google megmutatta, mire lehet jó az általuk fejlesztett, böngészőből futattható testmozgáskövetés: például pozíció alapú képkeresésre. Gépi tanulás még sosem volt ennyire szórakoztató!

Ha még emlékeztek, pár hónapja egyik ámulatból a másikba estünk, amikor kipróbáltuk a Google kísérleti laborjából származó, böngészőből futtatható testmozgáskövetőt. Elsősorban nem a felület szépsége, vagy a hasznosíthatóság sokszínűsége, hanem a technológia volt az, ami igazán lenyűgözött minket. A Google most megmutatta, milyen könnyen lehet funkciót is rendelni a gépi tanulásra épülő varázslatra.

Hölgyeim és Uraim, íme a testtartás alapú képkeresés!

Kép alapján hasonló képeket keresni hasznos. Méret és fájltípus szerint praktikus. Színárnyalat szerint jól tud jönni. Nade testhelyzet alapján!? Teljesen értelmetlen, de mégis ez a legjobb dolog, ami egy nyári pénteken történhet az emberrel…

A tegnap bemutatott Move Mirror nevű kísérleti szolgáltatás ugyanazon a PoseNeten alapul, amiről a múltkor már beszámoltunk, láthatólag némileg továbbfejlesztve. Ennek értelmében a böngészőből futó gépi tanulást alkalmazó algoritmus leköveti a kamera előtt pózoló személy 17 referenciapontjának változását a térben. A trükk ezután jön: az adott pozíciót összeveti egy képadatbázissal, ahonnét kikeresi a testhelyzet szerint leginkább hasonlító találatot.

Az egészhez tényleg nem kell más csak egy webkamera és egy Google Chrome, ahol erre az URL-re kell kattintani. Ha nagyon belejövünk a dologba, még pár másodperces GIF-et is készíthetünk a szerencsétlenkedésünkről.

Tényleg érdemes kipróbálni, remek játék és egyben elképsztő technológia.

(via CNET)

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!