imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kereshető matricákkal újít a Twitter


Az utóbbi időben elég sok az újítás és a változtatás a Twitter háza táján. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a közösségi szolgáltatás nem elég népszerű, az aktív felhasználók száma az elmúlt egy évben stagnált, a befektetők nem örülnek. Na de majd most!

Ma már nincs is valamire való közösségi szolgáltatás vagy csevegőprogram matricák nélkül: elég csak a Snapchatre, a Facebook Messengerre, vagy akár az iOS 10-ben érkező új iMessage-re gondolni. A Twitter felhasználókra éhezik, és mivel mással lehetne megszólítani a fiatalabb generációt, mint néhány jól sikerült matricával? Legalábbis így gondolják ők. Ezt írják egy blogbejegyzésben a #Stickers nevű korszakalkotó újításról:

Hamarosan választhatsz folyamatosan megújuló matricakínálatunkból, valós idejű eszmecserékbe kapcsolódhatsz be, és több száz kiegészítő, emoji és kellék segítségével teheted még szórakoztatóbbá a fotóidat. Használatukkal megoszthatod, hogy mit csinálsz éppen vagy hogy érzed magad, támogathatsz egy jó ügyet, vagy csak feldobhatod a hangulatot. Egy képen több matricát is használhatsz, átméretezheted és forgathatod, valamint bárhova elhelyezheted őket.

Használhatjuk tehát majd a jó öreg, Unicode szabvány részét képző emojikat, de azért ezek mellé a Twitter is készít sajátokat, nehogy az legyen a probléma, hogy nem találunk nekünk tetszőt, és ezért nem is akarjuk használni a szolgáltatást. Időszakos csomagok is lesznek, most például a tanévzárással és a nyárral kapcsolatos matricákat találunk itt.

Twitter #Stickers

Ha valaki használt már matricát egy Snapchat-üzenetben, annak nem lesz nehéz elsajátítani a Twitter megoldását sem, gyakorlatilag ugyanúgy működik a dolog. A madaras közösségi szolgáltatás bedob azonban még egy csavart: a matricák ugyanúgy működnek mint a hashtagek, vagyis ha rájuk bökünk az alkalmazásban vagy a weboldalon, rákereshetünk az adott matricával turbózott tartalmakra.

A Twitter folyamatosan élesíti a matricák jelentette újítást a felhasználóknak, ígéretük szerint a következő hetekben szépen lassan mindenki használhatja ezt a nagyszerű funkciót iOS-en és Androidon is. A matricákat természetesen a Twitter.com-on is láthatjuk majd.

Twitter #Stickers

A Verge volt olyan jó fej, és egy roppant hasznos gyakori kérdéseket is összeállított a hatalmas fejlesztéssel kapcsolatban:

Tényleg a Twitter az utolsó közösségi szolgáltatás, ahol megjelennek a matricák?

Nem, nem szabad elfeledkeznünk a Tumblrről.

Jó vagy rossz dolog ez a Twitter-matricázás?

Valószínűleg jó dolog, de teljes bizonyossággal csak azt jelenthetjük ki, hogy nem tevékenyen rossz dolog.

Hány százalékkal növekszik ma a Twitter-részvnyek árfolyama, kizárólag a matricák megkésett megjelenésének köszönhetően?

Valószínűleg 0,0 és 0,5% között, pozitív vagy negatív irányba. (Jelenleg tőzsdenyitás előtt közel 0,8%-ot emelkedett az árfolyam.)

Kereshető a padlizsán emoji?

Igen. (Óvatosan kattintsunk, nem kizárt a 18+-os tartalom!)

 

Forrás: Twitter via The Verge.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!