imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Keresik a szereplőket az Apple Planet of the Apps sorozatába


Elég régóta hallani híreket arról, hogy az Apple saját tartalomgyártásba kezd. Korábban a Vital Signsról olvashattunk, ami Dr. Dre életét mutatná be hat szókimondó epizódban, és márciusban szó esett a Planet of the Apps-ről is, ami alkalmazásokról és fejlesztőikről szól.

No persze nem valami House of Cards-szintű projektre kell gondolni, a Planet of the Apps inkább egy valóságshowba oltott dokumentumfilm-sorozat lesz. Most indult el a „casting”, melynek során a világ 100 legtehetségesebb fejlesztőjét keresik. Ha valaki úgy érzi, hogy közéjük tartozik, akkor egy egyperces videóban lehet jelentkezni a műsor weboldalán. A jelentkezés határideje augusztus 26., péntek, a jelentkezőknek pedig vállalniuk kell, hogy október 21-re rendelkeznek majd egy működő (akár béta) iOS, macOS, tvOS, vagy watchOS alkalmazással.

A Planet of the Apps ezen fejlesztők életét mutatja be, azt, hogyan haladnak az alkalmazással, milyen kihívásokkal kell szembenézniük a fejlesztés vagy akár a marketing terén. A százakat a technológia és szórakoztatóipar világából érkező szakértők is segítik, az utolsó körbe jutók pedig befektetőkkel is találkozhatnak majd, akik akár 10 millió dollárral is beszállhatnak az alkalmazásukba. Arról nem is beszélve, hogy mekkora reklámértéke van annak, ha valaki feltűnik a sorozatban.

Appbolygó

A projekt mögé sikerült nagy neveket is beállítani, a három executive producer will.i.am, Ben Silverman (az NBC egyik korábbi elnöke, a Netflix-féle Marco Polo producere) és Howard Owens. Az Apple részéről leginkább Eddy Cue felügyeli a munkát, aki a sorozattal kapcsolatban elmondta:

Mostanában leginkább az Apple Music-hoz kapcsolódó tartalmakra fókuszáltunk, ebben nagy szerepe volt a videós tartalmaknak, és további hasonló sorozatokat is készítünk majd. A másik hatalmas házon belüli lehetőséget az alkalmazások jelentik. […] Ez nem azt jelenti, hogy nagyon belefolynánk a film- vagy sorozatgyártásba, de többről van szó, mintha csak a nevünket adnánk hozzá.

Ben Silverman és will.i.am
Ben Silverman és will.i.am

Jelenleg a sorozat előkészületei folynak, egyelőre nem tudni, hogy az Apple milyen arányban vállalja a finanszírozást, illetve pontosan milyen szerepet vállalnak a munkában (a produkciót a Prospect Productions jegyzi). Az sem került szóba, hogy hol lehet majd megnézni a kész sorozatot, de valószínűleg nem tévedünk sokat, ha arra tippelünk, hogy az egyik ilyen szolgáltatás az Apple Music lesz.

Forrás: Planet of the Apps via 9to5Mac.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!