imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Keress akár 1 millió dollárt Apple bugokért!


Mostantól nem csak iOS-en talált hibákért jár jutalom az ezzel foglalkozó fejlesztőknek. Az Apple kibővítette bug keresési programját macOS, tvOS, watchOS rendszerekre és iCloudra is!

Az Apple operációs rendszerei messze a legbiztonságosabbak a piacon, amit Cupertinóban a bugkereső program bővítésével erősítenének. Persze a jutalom mögött nem az önzetlenség áll: a nagyobb díjazás fejében a biztonsági fejlesztők nagyobb eséllyel jelentik be az észlelt réseket a vállalatnak, és nem a feketepiacon értékesítik azokat.

 

A program eredetileg 3 éve indult el, eleinte az iOS bugok megtalálásával maximum 200 ezer dolláros jutalmat zsebelhettek be a kutatók. Bár elsőre soknak tűnhet az összeg, de érdemes figyelembe venni, hogy a rosszakaró hackerek ennél sokkal többet fizetnek egyes résekért, így fontos volt a bővítés.

Mostantól ugyanis a megfelelő szoftveres fiaskóért akár 1 millió dollárt is zsebre tehet a lelkes kódbúvár. Ehhez nem kell mást tennie, csupán egy olyan hibát találni, amivel a támadók bármilyen felhasználói interakció nélkül teljes kernel hozzáféréssel rendelkezhetnek iOS készülékeken. Ezt pedig valljuk be, mi sem nagyon szeretnénk viszontlátni.

Ti tesztek meg valamilyen extra biztonsági lépéseket macOS gépeteken vagy teljesen megbíztok a rendszer képességeiben?

 

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!