imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Késhet az iPhone 12 premierje


A Nikkei több forrása is arra utal, hogy nem kizárt az idén őszre várt modellek bemutatójának elhalasztása.

A koronavírus-járvány miatt idén kb. semmi sem biztos, ezért különösen sok, nem ritkán egymásnak ellentmondó hír lát napvilágot az Apple termékmegjelenéseivel kapcsolatban is. Ezek túlnyomó többségét általában bottal sem piszkáljuk, a Nikkei viszont most egy egész összeszedett áttekintésben állítja, hogy a cupertinóiak a következő, 5G-s iPhone-ok őszi premierjének csúsztatását fontolgatják.

A lap ázsiai piacokra fókuszáló kiadása három forrásra hivatkozva írja, hogy az Apple-nél már több tárgyalás is lezajlott a kérdésről. A megszólalók szerint a céget komolyan aggasztja, hogy a vészhelyzet miatt alaposan megcsappan a fogyasztók vásárlási kedve, ami az első 5G-s mobiljuk langyos fogadtatásához vezethet. Egy „közvetlen rálátással” bíró névtelen nyilatkozó szerint márpedig a cupertinóiak mindenképp azt szeretnék, hogy az új generáció első képviselője nagy durranás legyen. Annál is inkább, mivel fő vetélytársaik, a Samsung és a Huawei is előálltak már a maguk 5G-s modelljeivel.

A Nikkei forrásai szerint az Apple most árgus szemekkel figyeli a két legfontosabb piacukon, az eladásaik mintegy felét kitevő Amerikában és Európában kibontakozó egészségügyi krízist, s annak alakulása szerint határoznak az iPhone 12 premierjének esetleges elhalasztásáról. Egy megszólaló azt állítja, hogy a végső döntésre május környékén kerülhet sor.

Az őszi debütálás csúsztatását pedzegető cikk a késés lehetséges gyakorlati okaira is rámutat. Az egyik ilyen, hogy az Apple alkalmazottait is érintő utazási korlátozás miatt a mérnökök egyszerűen nem tudtak személyesen megjelenni a kínai beszállítóknál, s így meghiúsult a prototípusok véglegesítése, amelyre normál esetben állítólag március környékén szokott sor kerülni. A Nikkei ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy az Apple eddig hivatalosan egyetlen partnerének sem nyilatkozott halasztásról.

Egy a sok iPhone 12-koncepció közül.

Olyan esetről viszont tudni vél a lap, hogy az Apple 2-3 hónapos csúsztatást kért egy alkatrészgyártótól a tömeggyártás elérésére. Egy nyomtatott áramköröket előállító partner névtelen megszólalója például úgy nyilatkozott, hogy a szokásos júniusi szállítás helyett a cupertinóiak 2020-ra augusztusi dátumot jelöltek ki. Ez persze számos dolgot jelenthet, de akár egy esetleges késésre nézve is árulkodó lehet.

Ami viszont bíztató, hogy egy szintén név nélkül megszólaló illetékes szerint egyelőre nem adták fel az őszi premiert, s mindent elkövetnek a helyzet megoldásának érdekében. Nyilatkozata alapján a belső tárgyalások még mindig korai fázisban vannak, s nem teljesen kizárt a menetrend szerinti (általában szeptemberi) bemutató megtartása.

Akárhogy is legyen, a legfontosabb persze nem az iPhone premierje, hanem az, hogy minél előbb átessünk a járványon. Az olasz illetékesek már a betegek számának tetőzésében reménykednek, miközben Spanyolországba kezd áttolódni a koronavírus elleni küzdelem frontvonala.

Forrás: Nikkei Asian Review

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!