imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Késik a Pebble Time alkalmazás iPhone-ra


Annak ellenére, hogy a hivatalos termékindítás május végén történt, a Pebble új órája, a Pebble Time még nem használható teljes körűen az iPhone-nal. A két eszköz közötti szinkronizációért felelős alkalmazás ugyanis még nem érhető el az App Store-ban. A felhasználók a Pebble Time Watch alkalmazással állíthatnák be az órájukat, új alkalmazásokat és számlapokat telepíthetnének rá, sőt a hivatalos szoftverfrissítést is ezen keresztül tudnák elvégezni. Sajnos ezek hiányában az óra csak nagyon korlátozott lehetőségeket nyújt. Ez pedig óriási felháborodást keltett a vásárlókban.

Az alkalmazás azért nem jelent meg az App Store-ban, mert még mindig felülvizsgálat alatt van. Az viszont, hogy a hivatalos termékindításkor még nem volt iOS-alkalmazás a vásárlók számára nem feltétlenül az Apple hibája. Egy alkalmazás engedélyezése ugyanis átlagosan 10 napot vesz igénybe a nyilvánosan elérhető statisztikák alapján. A Pebble május 11-én nyújtotta be elbírálásra az első verziót, amelyet rá egy hétre május 18-án el is fogadott az Apple. A termékek kiszállítása pedig május 27-én kezdődött meg. Akkor miért lehetséges, hogy az engedélyezés ellenére sincs még alkalmazás az App Store-ban?

pebble-steel-metal

A problémát az okozta, hogy a Pebble visszatartotta az eredetileg benyújtott alkalmazást, és helyette egy frissített változatot küldött felülvizsgálásra, amely hibajavításokat tartalmazott. Ezt pedig május 22-én tette meg, öt nappal a szállítások teljesítése előtt. A javított verziót pedig még nem nézte át az Apple. A felhasználók így nem használhatják az alkalmazást, mivel az első verziót elutasította a Pebble, a másodikat pedig még nem engedélyezte az Apple. A történtek után a Pebble egy sajtónyilatkozatban véleményezte az Apple App Store házirendjét.

Kérésünk ellenére sem tudtuk a régi verziót az App Store-ba helyezni, az App Store furcsa módszerei és szabályai miatt. (…) Azoknak a vásárlóknak, akik iPhone telefonnal rendelkeznek azt tanácsoljuk, hogy kérjenek kölcsön egy baráttól vagy családtagtól egy androidos készüléket, hogy megcsinálják a legelső beállításokat, valamint olyan számlapokat és alkalmazásokat telepítsenek, amelyek nem igényelnek állandó kapcsolatot az okostelefon és az óra között.

Az egyértelmű, hogy az Apple egy ismerten programhibákkal rendelkező szoftvert nem fog engedélyezni az App Store-ban, még akkor sem, ha a szabályoknak egyébként megfelel. Tehát azzal, hogy a Pebble öt nappal a termékindítás előtt nyújtotta be a keresletet, vállalta a kockázatot, hogy a vásárlói egy része nem tudja egyből használni majd a hardvert. Ettől függetlenül persze az is elképzelhető, hogy az Apple nem feltétlenül siet az app soron kívüli elbírálásával, hiszen az Apple Watch megjelenése óta a Pebble okosórái konkurens termékeknek számítanak.

A frissített alkalmazásra valószínűleg már nem kell sokat várni, ami jó hír a tulajdonosoknak, mert anélkül a Pebble órája nagyjából annyit ér, mint egy drága papírnehezék. Akik teljes okosóra élményt szeretnének, azoknak igazából a tökéletes megoldás az Apple Watch, ráadásul a két termék közötti árkülönbség is elenyésző.

Forrás: 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!