imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Később jöhet a hajlítható iPhone és iPad, mint hittük


A hajlítható – vagy összehajtható – készülékek témája mostanság eléggé felkapott a tech világban, hiszen több gyártó is párhuzamosan nagy erőkkel dolgozik a technológián, de eddig még nem sikerült tényleg hosszú távon is jól működő modellel előhozakodni. Az innovációból nyilvánvalóan az Apple sem szeretne kimaradni, azonban a kivitelezés még mindig időigényesnek tűnik.

A piac nagy része igencsak ki van hegyezve a hajlítható készülékekre. Tűkön ülve várjuk, hogy éppen melyik gyártó hozakodik elő egy-egy új prototípussal, aztán mikor már úgy tűnik, hogy az egyiknek sikerült kivitelezni a tényleg mindennapi használatra is alkalmas összehajtható telefont, a telsztelés közben mindig valami porszem esik a gépezetbe, és elnapolják a szériagyártást. Ez történt a Samsung Galaxy Fold-dal és a Huawei Mate X-szel is.

Természetesen az abszolút gyerekcipőben járó technológia igencsak kemény dió. Látszólag már sikeres kivitelezéseket láthattunk, azonban a próbák során rendszerint a hajlítgatásokat sínylették meg legjobban a prototípusok. Vélhetőleg az egész megoldás ezen a részleten áll vagy bukik, hiszen bírnia kell a napi használat során fellépő kisebb, de inkább nagyobb igénybevételt.

Júliusban már írtunk róla, hogy Jeff Lin, az IHS Markit elemzője 2020-ra jósolta a hajlítható iPad bemutatásának időpontját. Már ott is megjegyeztük, hogy inkább csak egy utópikus elképzelésnek tűnik az állítás. Ezt igazolja a UBS Bank a legutóbbi befektetői tájékoztatójában is. Elmondásuk szerint az Apple nem kizárt, hogy már 2020-ban is előhozakodik valamivel a technológia kapcsán, azonban várhatóan a debütálás 2021-re konstatálható inkább. Annak ellenére, hogy a bemutató időpontjáról másképpen vélekedtek a bank elemzői mint Jeff, abban mindenkét fél egyetértett, hogy az első készülék, amiben a várva várt megoldás először helyet kap sokkal inkább az iPad lesz, mint az iPhone.

A banknál nem végeztek félmunkát, ugyanis készítettek egy közvéleménykutatást is a témában. A megkérdezettek mintegy harmada – ami jelen esetben elég magas arány – válaszolt pozitívan, mikor arról érdeklődtek, hogy foglalkoztatja-e a hajlítható készülékek temája. Ennek nyomán is próbálták noszogatni a befektetőket, hiszen egy igen népszerű témáról val szó, amibe érdemes lehet tőkét invesztálni.

Továbbá megkérdezték a válaszolókat, hogy körülbelül milyen költségtöbbletet látnak reálisnak kiadni egy hajlítható készülékért, hiszen a strapabírás hiányán kívül még az ár is riasztó volt a két konkurens cég esetében. A Samsung megoldása körülbelül 2000$-ba, míg a Huawei prototípusa hozzávetőlegesen 2600$-ba került. Kellemetlenül nagy összegek, amiket a felhasználók – néhány kivételtől eltekintve – nyilvánvalóan nem hajlandóak megfizetni.

A válaszolók nagy része a 400-500$-os többletet tartotta elképzelhetőnek. Ezen belül is volt szórás, az Apple felhasználóknál némileg magasabb volt a türéshatár az összeg tekintetében. Ezt a tényt az elemzők úgy értelmezték, hogy az Apple rajongókat sokkal inkább érdeklik a hajlítható készülékekben rejlő lehetőségek, mint a más márkákat használó társaikat. Nos, érdekes következtetés, nem vagyok benne olyan biztos, hogy ebben a formában helytálló lenne az állítás.

Nektek mi lenne az az összeg, amit maximum kifizetnétek egy hajlítható iPad-ért vagy iPhone-ért?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!