imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kész, ennél már nincs feljebb. a-ha klip ARKittel!


Miután megnézted a videót, mára nyugodtan be is zárhatod az internetet. Semmi sem lehet ennél jobban egyszerre 2017 és 1985. A TRIXI fejlesztőcsapata tökéletesen ráérzett, mivel lehet meggyőzni az embereket a koncepcióról. Forogjon az a diszkógömb!

A fejlesztők alig pár hete próbálgathatják az ARKitet, így természetes, hogy ebben a korai szakaszban feszegetik a határokat, hogy rájöjjenek, mire képes a dolog. Ahogy az várható volt, a tesztfázisban a lehető legnagyobb hülyeségek kerülnek elő. Látunk már repülő űrmacskákat, virtuális fidget spinnert, zombitámadást, kiskutyákat és még sorolhatnám.

De arra, amivel most a chicagói TRIXI fejlesztőcsapata rukkolt elő, egyszerűen nincsenek szavak. 1 perc 55 másodpercre összeér a múlt és a jövő, a retró és sci-fi, 1985 és 2017 esszenciája. Újraforgatták az a-ha együttes Take On Me című gigaslágerének legendás videóklippjét, ami nem csak rettenetesen szórakoztató, hanem egyben tökéletes tesztpálya is az ARKitnek.

Bár lehetetlennek tartom, hogy legyen olyan ember a Földön, aki betöltötte már az ötödik életévét és ne ismerné vagy hallotta volna legalább egyszer az eredeti számot. Azért pár szóban leírom miről is van szó. Az a-ha együttes 1985-ben tarolta le a világot Hunting High and Low című bemutatkozó szintipop nagylemezével. A tarolásban nagy szerep jutott a Take On Me című slágernek is, amihez a csodálatos férfi szoprán mellett egy akkoriban zseniálisnak számító videóklipp is társult, ezt láthatjátok alább.

32 évvel ezelőtt a fenti varázslathoz többszáz kézzel rajzolt grafikára, több hónap előkészületre és egy nagyon profi videós csapatra volt szükség. Most az ARKittel elég volt csak pár nap, hogy továbbvigyék a koncepciót a kiterjesztett valóságba. De még hogy!

A TRIXI csapata először is alaposan bevásárolt az Unity 3D’s Asset Store-ban. A GameFlow segítségével elkészítették a vizuális szkripteket, a Mixamo-val meganimálták a karaktereket és a helyszínt, majd pár mesterséges intelligenciát használó kiegészítővel adtak nekik egy kis értelmet. Végül az ARKittel tökéletesre hangolták az egészet és elkészítették a következő videóklipfeldolgozást.

Éljen a dallamtapadás, ma már biztosan egész nap ez a szám fog járni a fejemben…

Forrás: The Verge

Szeptemberben az iOS 11 érkezésével mindenki számára elérhető lesz az ARKit minden előnye. Ehhez persze nem árt majd egy megfelelő készülék is, például egy iPhone 7 Plus. Amit most szerencsére akciós áron szerezhetsz be.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!