imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Készíts alaprajzot egyszerűen, iPhone-od segítségével!


Mutatunk egy AR alkalmazást, amitől a lakberendezők és ingatalanosok kezében munkaeszközzé válik az iPhone.

A reggeli cikk hozzászólásai között merült fel egy kérdés, hogy milyen üzleti célokra is lehet felhasználni a legújabb csúcskészülékeket. Ennek kapcsán alakult ki egy kisebb beszélgetés az ingatlanügynökökről, amit továbbvittünk az irodában: oké, hogy jó az AR és mindig az elsők között jön fel a lakberendezés, oké hogy az IKEA elképesztő energiákat öl az AR megoldásaira, de van már olyan app, ami nem csak a demóval ejt ámulatba minket, de tényleg működik? Kerestünk, találtunk.

A magicplan már az ARKit előtt is jelen volt az alkalmazásboltokban, nemcsak iOS-en, de Androidon is. Az alkalmazás igazi erejét azonban az Apple kiterjesztett valóság keretrendszere hozta elő. Ahogy azt a honlapon is megemlítik a fejlesztők, korábban például a felhasználóknak mozdulatlanul kellett állniuk a szoba feltérképezéséhez. Az ARKit óta azonban szabadon járkálhatnak a szobában, ami – mondanunk sem kell – sokkal természetesebb, intuitívabb használatot tesz lehetővé.

De mit is tud pontosan a magicplan? Röviden: gyakorlatilag mindent, ami az alaprajzkészítéshez szükséges. Talán egyszerűbb is lenne úgy feltenni a kérdést, hogy mit nem? Ami a mai témánkhoz szorosan kapcsolódik: a szobákat végigjárva telefonod segítségével egyszerűen készíthetsz nagyon menő alaprajzot az ingatlanról. De kezdjük az alapoknál.

Miután elindítottad az alkalmazást, egy listába foglalva láthatod a különböző projektjeidet. Ha még nincs ilyen, kattints a New Plan lehetőségre. Ezután rögtön hozzá is kezdhetsz az első szoba feltérképezésére a New Room opciót választva. A következő menüben több pont közül is választhatunk, ha kell, akár szabad kézzel is összedobhatunk egy tervrajzot. De mégis, miért vetemednék erre, amikor ott van a menő automatikus Capture mód?!

Erre kattintva először ki kell választanunk, melyik emelet, melyik szobájának alapjait szeretnénk digitalizálni. És akkor egy rövid kalibráció után jön a varázslat…

Keressünk egy szimpatikus sarkot kiindulásnak, majd nyomjunk rá a jobb oldali Add Corner gombra. Sarokról sarokra haladva ismételjük meg ezt a lépést. Közben nagyon látványos négyzethálós alappal láthatjuk a szoftvert működés közben, illetve a pontok közötti távolságokat is. Ha ajtóhoz érünk, akkor értelemszerűen a bal oldalon található Begin Door gombot válasszuk, az ajtó végén pedig az End Doort.

Ha körbeértünk, el készült a szoba, az alkalmazás automatikusan összedobja nekünk az alaprajzot. Ezt ezután könnyedén szerkeszthetjük, pontosíthatunk a méreteken, ha esetleg valami nem stimmelne és hasonlók. Miután az összes szobával elvégeztük a műveletet, egybe is fűzhetjük azokat, beállíthatunk dőlésszöget és persze még sok mindent. A végeredmény egy átlagos igényeket bőven kielégítő, csinos kis alaprajz lesz, amit utána kedvünk szerint szerkeszthetünk más alkalmazásokban is.

Nagyjából ennyit tud az ingyenes verzió, ugyanakkaor ha valakinek nagyobb igényei lennénk, elő is fizethet az extrákért. Itt már a 3D tervektől kezdve a falfesték becsült árán át, a CAD fájlok kezeléséig szinte bármire képesek lehetünk. Mindezt egyetlen iPhone és az ARKit erejével…

Meggyőző!

A magicplant ingyenesen le tudjátok tölteni. Ha az ARKit-es funkciókat is szeretnétek igénybe venni, akkor a következő készülékek valamelyikével kell rendelkeznetek: iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad Pro, iPad (2017).

Ismersz hasonlóan jól működő AR appot, amiben benne van a wow faktor, és érdemes lenne ugyanígy megosztanunk? Ne tartsd magadban, oszd meg a hozzászólások között!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!