imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Készíts QR-kódot a Wi-Fi jelszavadból


Barátok, rokonok jönnek mennek és mi az a kérdés ami biztosan elhangzik az első 10 percben? Igen, jól gondolod. Nézzük egy egyszerű megoldást a Wi-Fi anomáliára!

Az iOS 11-ben alapvetően két új funkció is helyet kapott, ami a Wi-Fi-re csatlakozást könnyíti meg: a Wi-Fi jelszó megosztása és a Kamera app QR-kód olvasója. Mindkettőről írtunk már korábban, előbbi kézenfekvő, ha éppen a kezedben van a telefonod és valaki szeretne csatlakozni a hálózathoz. Utóbbi pedig egy új router beállításánál spórolhatja meg nekünk a jelszó pötyörészést, hiszen számtalan készülék oldalán vagy alján található egy ilyen.

Ilyen QR-kódot mi magunk is generálhatunk, amit hogyha kinyomtatunk és kirakunk mondjuk a hűtőre, akkor minden vendég vagy ügyfél beolvashatja a telefonjával. A legjobb, hogy natív megoldásról van szó, tehát semmit nem kell külön letölteni hozzá. Ehhez egy nagyon egyszerű, biztonságos és ingyenes oldal a QiFi.org, ahol mindössze annyi a dolgunk, hogy megadjuk az SSID-t, a titkosítás típusát és a jelszót. Ha a gyári beállításokat használjuk, akkor ezeket az információkat mind leolvashatjuk a routeren lévő matricáról.

Ha rányomtunk a Generate gombra, már csak annyi lesz a dolgunk, hogy kinyomtassuk a kódot és kirakjuk az előtérbe vagy a konyhába. Az oldal leírása alapján egyébként Androiddal is működik Barcode Scanner segítségével arra az esetre, ha az adott készülék nem tudná ezt ugyanígy natívn. Sajnos nekünk nincs ilyenünk, így ezt nem tudtuk letesztelni. Az oldal egyébként teljesen biztonságos, hozzáértők a GitHubon utána is olvashatnak hogyan épül föl a generátor.

Ha további érdekességekre, rejtett megoldásokra, trükkökre vagy kíváncsi, akkor böngészd át a Tippek rovatunkat, ahol hasonló cikkeket találsz!

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!