imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Két Golden Globe-díjat nyert a Steve Jobs-film


Itthoni idő szerint ma hajnalban adták át Los Angelesben a külföldi újságírók által odaítélt 2016-os Golden Globe-díjakat. Számunkra talán a legfontosabb, hogy idén először egy magyar film, a Saul fia nyerte a legjobb külföldi filmnek járó Aranyglóbuszt, de a hamarosan itthon is bemutatásra kerülő Steve Jobs-film is elvitt két díjat.

A Danny Boyle által rendezett életrajzi film – mely igazából három termékbemutató színfalai mögött történő eseményeket mutatja be – már korábban elnyerte a kritikusok tetszését, a jegypénztáraknál azonban nem aratott osztatlan sikert. Olyannyira nem, hogy az Egyesült Államokban idő előtt több mozi is levette a műsoráról.

Steve-Jobs-majus-cover
Michael Fassbender Steve Jobs szerepében.

Az, hogy a közönség nem igazán kíváncsi rá, persze nem azt jelenti, hogy ne lenne jó film a Steve Jobs. Ezt mutathatja az is, hogy összesen négy kategóriában jelölték idén Golden Globe-díjra (legjobb férfi színész – Michael Fassbender, legjobb női mellékszereplő – Kate Winslet, legjobb forgatókönyv – Aaron Sorkin, legjobb filmzene – Daniel Pemberton). Mindegyiket ugyan nem zsebelte be, kettőt azonban elhozott a film.

Steve Jobs-film
Kate Winslet Joanna Hoffman szerepében Michael Fassbenderrel.

Michael Fassbender annyira nem örülhet, mert bár az első kritikák azt írták, hogy az alakításának köszönhetően komoly esélyekkel indul az idei Oscar-díjért a legjobb férfi színész kategóriájában, a Golden Globe-ot végül Leonardo DiCaprio kapta A visszatérőért (The Revenant). A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat viszont hazavihette Kate Winslet, aki az Apple akkori marketingigazgatóját, Joanna Hoffmant alakítja. Winslet a díj átvételekor Aaron Sorkint cinkelte egy kicsit a rengeteg szöveg miatt amit a színészeknek írt.

Quentin Tarantino és Aaron Sorkin. | Kép forrása: The Verge
Quentin Tarantino és Aaron Sorkin. | Kép forrása: The Verge

Aaron Sorkin A közösségi háló (The Social Network) után ismét Aranyglóbuszt kapott forgatókönyvéért. Olyan nevekkel versengett, mint Quentin Tarantino (Aljas nyolcas / Hateful Eight), Emma Donoghue, Tom McCarthy és Josh Singer, Charles Randolph valamint Adam McKay. A legjobb filmzenéért járó díjat végül Ennio Morricone kapta az Aljas nyolcasért, így a Steve Jobs zeneszerzőjének, Daniel Pembertonnak üres kézzel kellett hazamennie.

A filmet a hazai mozikban ezen a héten, január 14-én kezdik el vetíteni.

Forrás: Golden Globes. Borítókép: Leader Telegram.

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!