imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Két méretben érkezhet a legolcsóbb iPhone


A 9to5Mac nem áll le az iOS 14 kódjának szétcincálásával, mely alapján szerintük nem csak egy, hanem rögtön két jóárasított telefont is kapunk az idén.

Az iPhone SE2 és iPhone 9 neveken egyaránt emlegetett készülékről az elmúlt hónapok híresztelései alapján elég sok sejtésünk van már. Valószínűnek tűnik, hogy a telefon az iPhone 8-ról ismert dizájnt kapja meg a jól bejáratott Touch ID-vel, ám a konzervatív külső alatt az Apple legújabb, A13 Bionic chipje dolgozik majd. Egy, a beszállítói láncból érkező korábbi füles miatt még az árról is van némi fogalmunk: elvileg 399 dollárról indulhat az új modell (egyéb terhek nélkül kb. 113.000 Ft).

Ami a méretet illeti, eddig elég biztosnak tűnt, hogy valószínűleg egyetlen, 4,7 (esetleg 4,9) hüvelykes változatot kapunk az iPhone SE2/9-ből. Egyedül Ming-Chi Kuo utalt rá még decemberben, hogy érkezhet egy nagyobb, „Plus” kivitel is. A 9to5Mac most ezt látszik megerősíteni, mivel a híroldal szerint az iOS 14 kódja arra utal, hogy egy 4,7”-es és egy 5,5”-es verzió is kapható lesz. A felvetés nem tűnik képtelenségnek, hiszen a készülék elvileg az iPhone 8 és 8 Plus párosát váltja, s így az Apple nem maradna „olcsó”, de nagy iPhone nélkül.

Ha a Kuo és a 9to5Mac spekulációja beválik, akkor az új belépőmodell lényegében az iPhone 8 család közvetlen frissítése lesz, a jól ismert forma és méretek megőrzésével. Az viszont érdekes kérdés, hogy mi a helyzet a kamerákkal. Eddig ugyanis visszatérő pletyka volt, hogy az SE2/iPhone 9 csak egy árva lencsét kap majd, ám a 8 Pluson dupla kamerás rendszer működik. A legvalószínűbb persze az, hogy az Apple elengedi a dolgot, és a XR-hez hasonlóan egyetlen „szemmel” old meg mindent az 5,5”-es házban is.

Az új készülék(ek) bemutatóját eredetileg egy márciusi keynote-ra várta a sajtó, ám a koronavírus-járvány miatt abból már biztosan nem lesz semmi.  A 9to5Mac most az iOS 13.4 megjelenésével köti össze a premiert, szerintük ugyanis ezzel egy időben, vagy ezt követően számíthatunk rá.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!