imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Két telefont használ a Google vezére, és az egyik egy iPhone


Márciusban már írtunk róla, hogy lencsevégre kapták Dél-Koreában Erich Schmidt Alphabet CEO-t, amint épp lencsevégre kap valamit – egy iPhone-nal. Korábban Joe Belfiore, a Windows Phone fejese „bukott le”, hogy iPhone-t használ, és mit ad isten, halódik is a Microsoft telefonja.

Ha ez nem is fenyegeti az androidos készülékeket, de az amszterdami startup fesztiválon Eric Schmidt is elismerte, hogy két telefont használ. Schmidt kettős kötődése persze nem tegnap kezdődött: 2001-től a Google CEO-ja volt (egészen 2011-ig, majd 2015-től az Alphabet CEO-ja), ezzel párhuzamosan pedig 2006-tól 2009-ig az Apple igazgatói tanácsának is a tagja volt. Az Android térnyerésével azonban egyre fogyott körülötte a levegő, ezért távozott. Ez még Steve Jobs termonukleáris fenyegetőzése előtt volt, de az egykori üzlettársakból viszonylag hamar versenytársak, sőt, ellenségek lettek. Ma már nem ilyen durva a helyzet, sőt épp a Microsoft és – ezek szerint – a Google részéről figyelhető meg egyfajta átjárhatóság. És bár az androidos készülékek szinte mindenhol többségben vannak a világon, azért az Apple sokkal több profitot termel, mint bármelyik versenytársa. Talán ennek is köszönhető, hogy az amszterdami startup konferencia első fellépője Tim Cook volt, és nem Eric Schmidt. Ez ebben az esetben nem értékítéletet jelent, csupán a szervezők is reflektáltak arra, hogy ki iránt nagyobb az érdeklődés.

Erich Schmidt az amszterdami Startup Fesztiválon.
Erich Schmidt az amszterdami Startup Fesztiválon.

Tim Cook ügyesen lavírozott, és amikor szóba került a konkurencia, akkor csak „más okostelefonokról” beszélt. Eric Schmidt beszélgetőpartnere azonban – nem túl elegánsan – direkt rákérdezett a témára, hogy milyen taktikát terveznek az élesedő európai versenyben, majd egy apró játékra „invitálta” Schmidtet: a közönséghez fordult, és megkérdezte, hogy kinek van iPhone-ja, és kinek androidos készüléke:

A közönség elsöprő többségét iPhone-felhasználók tették ki, amire Schmidt nevetve csak ezt mondta:

Hát, ennyit az Android-monopóliumról Európában.

Saját bevallása szerint Schmidt nem számított erre a – valóban nem túl ízléses – gyors és egyáltalán nem reprezentatív közvéleménykutatásra, de rezzenéstelen arccal vallotta be, hogy két telefont használ (elő is húzta őket), egy Samsung Galaxy S7-et és egy iPhone 6s-t. Ezután elmondta, hogy higgyék el neki, hogy jobb a Samsung telefonja, mert erősebb az akkumulátora és jobb a kamerája. Meg is lepődhetnénk, hogy nem egy Nexust húzott elő, de ha Androidról van szó, akkor kétségtelenül a Samsung a legnagyobb partnerük, bár állítólag a koreai gyártóval sem olyan felhőtlen a viszony, mint régen, ugyanakkor a Samsung egyelőre messze van attól, hogy széleskörűen kiterjessze saját operációs rendszerét (Tizen) mobil platformra is.

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!