imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Két új iPhone-modell tűnt fel a webes statisztikákban


Közeledik szeptember, amikor is a hagyományok szerint várhatóan bemutatkoznak az Apple következő generációs iPhone-jai – bár pontos dátumot még nem lehet tudni. A Fiksu rendszeresen készít különböző webes statisztikákat, így gondoltak egyet, és megnézték, feltűnnek-e az új iPhone-ok az adatokban.

Nem tévedtek: a júliusi statisztikákban találtak is két új modellszámot: iPhone 8,1 és iPhone 8,2. Ez persze nem azt jelenti, hogy az iPhone 8-at teszteli az Apple, hanem azt, hogy a jelenlegi iPhone 6 Plus és iPhone 6 utódjai lapulhatnak néhány ember zsebében, a két aktuális modellszám ugyanis az iPhone 7,1 és iPhone 7,2 (illetve az iPhone 5c esetében 5,3, az iPhone 5s-nél pedig 6,1).

A jelenlegi iPhone-felhozatal. | Kép forrása: Apple
A jelenlegi iPhone-felhozatal. | Kép forrása: Apple

Sok esetről azért nem lehet beszélni, a Fiksu több millió készülék esetében vizsgálja azt, milyen alkalmazásokat telepítenek és használnak a tulajdonosok. Az iPhone 8,1 87, míg az iPhone 8,2 67 alkalommal szerepelt az adatok között. Az biztos, hogy 154-nél több teszttelefon forog az Apple-dolgozók körében, hiszen a tavalyi bendgate-hiszti kapcsán a cég elárulta, hogy több ezer alkalmazottjuk használja az új telefonokat a megjelenésük előtt.

Érdemes megemlíteni, hogy ez csupán két új modellszám, ami még egy szöget üt a korábban felröppent iPhone 6c-pletykák koporsójába, hiszen ha ismét dolgozna egy színesebb-olcsóbb iPhone-on az Apple, valószínűleg az is bekerült volna a statisztikákba. Természetesen ez mind csak feltételezés, bármikor elrejthetik a modellszámokat az Apple mérnökei, vagy bármikor álcázhatják azokat másik modellnek – valószínűleg most is így tesznek –, de azért az árulkodó, hogy egyetlen árva iPhone 8,3 vagy 7,3 esetleg 6,2 sem szerepelt az adatok között.

Egyre kisebb a valószínűsége egy iPhone 6c bejelentésének. | Koncepciókép: Martin Hajek
Egyre kisebb a valószínűsége egy iPhone 6c bejelentésének. | Koncepciókép: 3DFutureNET

A két új modell döntő többségét az Egyesült Államokban fedezték fel, de az adatok alapján használtak ilyeneket Brazíliában és Németországban is. Ami a letöltött alkalmazásokat illeti – ez ugye a Fiksu specialitása –, ezek elég széles skálán mozogtak, gyakorlatilag az App Store összes fontosabb kategóriájából töltögettek le belőlük a tesztelők. Vagyis úgy használták a telefonokat, mint bármelyikünk.

Forrás: Fiksu via 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!