imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kétszintes Apple Premium Reseller épül a város szívében


Minden eddiginél nagyobb, kétszintes Apple Premium Reseller üzletet építünk a belváros szívében. Most azt is eláruljuk, hogy hol és miért.

Kezdjük egy kis belsős sztorival. 2011-2012-ben, még az XMS – iSTYLE összeolvadás előtt, TG, az iSTYLE ügyvezetőjeként, én pedig az XMS vezéreként kezdtünk el kutatni a Váci utcában, hogy megfelelő üzlethelyiséget találjunk, mely méltó helyet biztosít egy Apple Premium Reseller bolt számára Budapest legforgalmasabb vásárló utcájában. Miért? Szinte minden valamire való márkának itt található a zászlóshajó üzlete és garantáltan a legnagyobb látogatószámot itt érik el ezek a márkák télen-nyáron. Így érthető módon a Váci utcában szinte lehetetlen kiadó üzlethelyiséget találni, ezért végül úgy döntöttem, hogy a Fashion Street, vagyis a Deák Ferenc utca ad majd helyet a második XMS boltnak. Ezzel be is előztük az iSTYLE-t, és miénk lett a lokációval V. kerület a képzeletbeli APR társasjátékban. Mondanom sem kell, hogy TG tajtékzott mérgében és sosem tett le arról, hogy megtalálja a tökéletes üzletet a Váci utcában. Aztán az XMS iSTYLE összeolvadással végül iSTYLE logó került a Fashion Streeten található boltra, így TG karnyújtásnyira került a Váci utcától. Folytatódhatott a keresés, mert különböző okok miatt, amiket most nem szeretnék itt részletezni, be kellett idén év elején zárnunk a iSTYLE Fashion Streetet. Gondban voltunk, hogy hogyan kommunikáljuk a Fashion Streeten található üzlet bezárását, végül úgy döntöttünk, hogy amikor már minden sínen van az új bolt körül, akkor szólunk. Ez eltartott egy ideig, így majdnem elsikkadt a dolog, de most szólunk: Az iSTYLE Fashion Street, a Váci utca 34-be költözik!

Közel négy év után, rengeteg kutatómunkával TG megtalálta a Váci utcában a számunkra tökéletes helyiséget, mégpedig nem is akárhol: az Erzsébet híd és a Ferenciek tere találkozásánál, a gyönyörűen felújított Klotild Palotában.

klotild_ejjel
Pár hónap múlva Apple-be öltözik az épület sarka.

Kisgyerekként alig pár sarokra nőttem fel, és bevallom sosem gondoltam volna, hogy a két csodálatos épület egyikével lesz bármi dolgom az életemben. Budapestieknek talán nem is kell nagyon bemutatnom az ikerpalotákat, de azért a Wikiről bemásolom ide a két épület rövid történetét.

A Klotild és a Matild Palota a Rákóczi út felől nézve az Erzsébet híd jelképes kapuját alkotják. A millenniumot követő századfordulón József Károly főherceg neje, Klotild Mária főhercegné kezdeményezésére pályázatot írtak ki az akkori nevén Kígyó téri építkezésre, miután az Erzsébet híd tervezett építése végett az 1880-as években lebontott házak helyén felszabadult telkeket megvette. A megbízást Korb Flóris és Giergl Kálmán kapta meg. A házak 1899–1902 között épültek meg. Az ikerépületek vasszerkezetét faragott kőburkolattal borították be. Üvegablakaik Róth Miksa műhelyében készültek. A 48 méter magas tornyokat a főherceg koronájának felnagyított másolata díszíti. Budapesten elsőként ide szereltek be liftet. A kályhákat a pécsi Zsolnay csempegyár szállította.

kigyoter_palotakkal

1901-től a déli épületben működött a Belvárosi Kávéház. Krúdy Gyula itt írta a Szindbád történetek nagy részét. A második világháború után ez a kávéház nyílt meg elsőként a fővárosban. A hatvanas évek második felétől önkiszolgáló étterem működött a helyén. Az északi palotában évtizedekig a BÁV régiségboltja működött, ma itt van az ötcsillagos Buddha Bar Hotel. A két épületet 1977-ben műemléknek nyilvánították, miután 1968-ban külsőleg renoválták őket.

Forrás: Wiki

Ha 2012-ben a Fashon Streeten lévő APR-ünket kis ékszerdoboznak neveztem el, akkor az új boltot simán hívhatjuk palotának, ugyanis ez az iSTYLE lesz a régió legnagyobb Apple Premium Reseller üzlete. Ez lesz az első két emeletes boltunk, 200 négyzetméteres bemutatóteremmel. A legegyszerűbben úgy lehet leírni, hogy a földszinten egy kb. akkora üzlettér található, mint az iSTYLE Westend, az emeleten pedig az Andrássy úti boltunk is elfér. Az elrendezés még legyen meglepetés, de annyit elárulhatok, hogy az emeleten szerviz is helyet kap, és amint a lenti fotón is látható melyet az egyik kirakatból készítettem, Európa legszebb kilátását csodálhatják meg a vásárlók, miközben például egy Apple Watch-ot próbálnak fel.

Kilátás az emeletről.
Kilátás az emeletről.

A helyszín kiválasztása mellett elsősorban a könnyű megközelíthetőséget tartottuk fontosnak, talán mondani sem kell, hogy mind Pestről, és Budáról is milyen könnyedén megközelíthető a Ferenciek tere, ami mindössze egy sarokra lesz tőlünk. A másik fontos szempont az épület különlegessége volt, kicsit a londoni Regent Street Apple Store épületére hasonlít. Mindezek miatt azt gondoljuk nagyon hamar ez lesz a legismertebb Apple üzlet Budapesten. Az épület műemlékvédelem alatt áll, ezért nagyjából kétszer annyi ideig tart majd a kivitelezés, de biztosak vagyunk benne, hogy megéri majd a befektetett munkát és addig sem bírjuk titokban tartani, hogy mire készülünk.

A zöld keretben a leendő iSTYLE APR.
A zöld keretben a leendő iSTYLE APR.

Úgy gondoljuk, hogy ez az üzlet igazán különleges lesz. Nemcsak azért, mert a legújabb dizájn irányelvek mentén tervezett APR lesz, inkább maga az épület, a környék, és a két szinten elhelyezkedő bemutatóterem miatt lesz nagyon hangulatos. Tudjuk, hogy sokan a plázákat részesítik előnyben, de mi még mindig hiszünk az utcai üzletekben. Egy-két éven belül megújul a Párizsi udvar illetve a szemközti “Matild” palota is, a Váci utca és környéke pedig mindig is egyedi hangulattal kápráztatja el nemcsak a turistákat, hanem a magyarokat is. Elképesztő mázli, de még parkolni is lehet az üzlettől kb 200 méterre található parkolóházban. Bár az Apple-től erre külön támogatást nem kapunk, de említésre méltó, hogy 115 négyzetméter üvegfelülettel rendelkező kirakatunkon hirdetjük majd az év minden napján az Apple termékeket, amit naponta 100-150 ezer autós láthat, nem beszélve a napi több tízezer gyalogosról és a 7-es buszok utasairól.

A munkálatok tegnap kezdődtek és elég sok falat meg követ kell megmozgatnunk, hogy a lehető legszellősebb teret készíthessük elő az Apple bútorok érkezéséhez. Az iSTYLE Klotild Palota valamikor nyár végén nyílik majd meg, természetesen lesz még egy cikkünk pár nappal a nyitás előtt és ha az Apple engedi osztunk majd meg részleteket az építésről.

Borítókép: Darányi Zsolt

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!