imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egyre kevésbé lopják az iPhone-t


Az Apple termékek már az első iPod óta a lopások elsőszámú célpontjai voltak, de ez a tendencia változni látszik hála az iPhone-okban is használt védelemnek.

Biztosan mindenkinek van legalább egy ismerőse, akinek a közelmúltban tulajdonították el valamelyik drága elektronika termékét. Sajnos a mi kedvenc készülékeinket általában a tolvajok is kedvelik, hiszen a mobiltelefonok iránti nagy kereslet miatt mindennél könnyebb például egy lopott telefont elpasszolni. Amerikában ez már az iPod megjelenése óta annyira komoly probléma, hogy a New York University közleményt is kiadott, hogy figyelmeztesse hallgatóit: az Apple ikonikus fehér fülhallgatóit köztereken használva könnyen a tolvajok célpontjaivá válhatnak.

Ez a folyamat azonban most megfordulni látszik. Az iOS 7-ben bevezetett aktivációs zár lehetővé teszi, hogy teljesen használhatatlanná tegyük elopott készülékünket, és a felmérések alapján erre már a tolvajok is számítanak és egyszerűen kevésbé lopják az iPhone-okat.

Az aktivációs zár bevezetése előtti és utáni félév adatait összehasonlítva kiderül, hogy a védelmi funkció hatására San Franciscóban 38%-al, Londonban pedig 24%-al csökkent az iPhone-t célzó rablások száma.

A hasonló védelmi funkciók hatására nem csak az iPhone-ok használata biztonságosabb, de összességében az Apple termékeket célzó nagyértékű rablások száma is visszaesett 29%-ot 2014. első felében.

A védelmi funkció bevezetése egyértelműen hatással volt a telefontolvajokra […], ha egy bankkártyához hasonlóan le lehet őket tiltani, a hasonló esetek egy papírnehezék ellopásával lesznek egyenértékűek.

Az utóbbi években egyre gyakoribbá vált telefonlopások az alvilág tagjain kívül mindegyik félnek ártanak, ezért az Apple több gyártóval egyezményt kötött a védelmi technológiák közös fejlesztése érdekében.

A megkérdezett szakértők derűlátóak, de elismerik, hogy sok felhasználó még nem ismeri az említett funkciókat, vagy nem tudja bekapcsolni azokat. Fontos, hogy a rendőrség és a gyártók együttműködésben tanítsák meg a felhasználóknak használni a biztonsági funkciókat, és ebben mi is egyetértünk. Az iPhone és iPad készülékekkel kapcsolatos védelmi lehetőségeket egy oktató videóban részletesen ismertetjük, aki nem biztos magában, mindenképp nézze meg egyszer.

Forrás: New York Times

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!