imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kevesebb lesz a kiszivárgott iPhone prototípusokból?


Az Apple legnagyobb beszállítója a Foxconn új épületet épít, hogy megakadályozzák az iPhone prototípusok kiszivárogtatását.

Aki nem annyira régi motoros, talán nem is emlékszik azokra az időkre, amikor még szinte semmit nem tudtunk egy-egy Apple termékről a bemutatása előtt. Az iPhone 4 előtt maximum találgatások voltak arról, hogy vajon mi várható az Apple-től. Mit sem tudtunk például az iPhone-okról, az unibody MacBook Prókról, de az első MacBook Airt is csak akkor láttuk először, amikor Steve Jobs elővette azt egy borítékból.

Mostanra ez megváltozott, nagyon nagyon ritka már, hogy egy-egy termék titokban maradjon. Az iPhone-okról már mindent tudunk 1-2 hónappal a bemutatása előtt, szinte semmi meglepetés nem marad a bemutatóra. Egyedül talán a Jet Black szín volt az egyetlen olyan újdonság, amit teljesen titokban tudott tartani az Apple.

iphone-6-leak-foxconn
Már hónapokkal a bemutató előtt tudtuk milyen lesz az iPhone 6

Hogy mennyire jó ez így arról lehetne vitatkozni, én mindenesetre jobban szerettem azokat az időket, amikor még az Apple tökéletesen titokban tudta tartani a jövőben megjelenő termékeit. Sokkal izgalmasabb volt minden Apple keynote, az utóbbi években már csak végigbólogatjuk a bejelentéseket, hogy igen ezt is tudtuk, ezt is, meg ezt is…

Úgy néz ki, az Apple is próbálja megoldani a kiszivárgó alkatrészek problémáját, nyilván nekik a legrosszabb, ha idő előtt kiszivárog a híroldalakhoz egy-egy még be nem mutatott termék tervrajza, vagy akár komplett alkatrészek.

Az iPhonok gyártása

Egy meg nem nevezett forrás szerint, a Foxconn egy létesítményt húz fel közvetlen az Apple Kínában épülő fejlesztőközpontja mellett, hogy ezzel is csökkentsék az utat, amit a prototípusok tesznek meg a mérnökök és a gyár közt. Az új létesítmény gyártaná le a prototípusokat az Apple számára, a közelség miatt pedig értelemszerűen kevesebb kézen mennének keresztül a titkos készülékek. Természetesen sem az Apple, sem a Foxconn nem erősítette meg az értesüléseket.

A Foxconn új központja egyébként is csak egy kis lépcső lenne ahhoz, hogy elérjék a teljes titoktartást, hiszen az Apple-nek szerte a világban mindenhol vannak beszállítói, akiktől kiszivároghat egy két alkatrész, nem beszélve a tokgyártókról, akik muszáj, hogy idő előtt megkapják a méreteket, különben nem tudnák legyártani a készülék rajtjára a kiegészítőiket.

Forrás: Nikkei

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!