imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Keynote Live – a prezentálás magasiskolája


Ettől a funkciótól leesett az állunk… És azóta sem találtuk meg. A Keynote Live egy olyan szolgáltatás, ami platformfüggetlenül elérhetővé teszi, hogy az előadásunkat bárki nyomonkövethesse a notebookján, telefonján vagy tabletén. Lássuk, hogyan működik!

Eredetileg azt szerettem volna kipróbálni, hogyan működik pontosan a Keynote Presenter, mert már évek óta nem használtam. Ekkor csodálkoztam rá egy olyan új lehetőségre, ami nemrég debütált: a Keynote Live funkció zseniális!

Aztán megmutattam a többieknek (akik szintén nem ismerték), majd ők olyan embereknek, akik még a Keynote-ról sem hallottak. Mindenkinek nagyon tetszett, ezért úgy döntöttünk ez mindenképp megér egy napi tippet, hátha ti is hasonló cipőben jártok.

A dolog nagyon egyszerű, a prezentációvetítés általában a következőképpen néz ki: sok ember leül egy előadóterembe vagy tárgyalóba és nézi a kivetítőt, amit vagy lát rendesen, vagy nem. Rosszabb esetben a meetingeken nincs közös megjelenítő. Itt jön képbe a Keynote Live, ami egy link segítségével teszi lehetővé, hogy platformfüggetlenül mindenki a saját eszközén nézhesse a prezentációt.

Bár nem ástam magam mélyre a témába, hogy milyen hasonló megoldások léteznek. Viszont az egyetemisták körében ismert interaktív, előadásokon gyakran használt szavazó alkalmazásokhoz hasonló élmény a Keynote Live. A prezentációdat a következő lépéssel teheted mindenki számára elérhetővé:

  1. Nyisd meg a prezentáció Macen, iPaden, iPhone-on vagy akár egy PC-n az iCloud.com-on keresztül
  2. A jobb felső sarokban koppints a három pontra
  3. Válaszd A Keynote Live használata opciót
  4. A nézők meghívása feliratra koppintva azonnal megoszthatod a prezentációt AirDropon vagy link formában eldobhatod iMessagen, akármilyen más üzenetküldő szolgáltatásban vagy közösségi média platformon.

Ha belépünk a További beállításokba, akkor Jelszóval is levédhetjük a prezentációt. Ezzel a megoldással gyakorlatilag bárki, bárhonnan, bármilyen eszközről, akár böngészőből is csatlakozhat az előadáshoz. Innentől már csak annyi a dolgunk, hogy elindítsuk a vetítést, ami a Keynote esetében ilyenkor körülbelül 15 másodperces töltést jelent, illetve a slide-ok léptetésénél ugyanekkora csúszással érdemes kalkulálni a hallgatóság oldaláról.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!