imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kezeld csatolmányaid egyszerűen a Jegyzetek alkalmazásban


A Jegyzetek app, az Apple natív jegyzetkészítő alkalmazása már nemcsak arra alkalmas, hogy gondolataid virtuális papírra vesd, csatolhatsz hozzájuk fotókat, rajzokat és szkennelt dokumentumokat is. Ezeket a csatolmányokat egészen egyszerű akkor nagy mennyiségben is kezelni, mutatjuk hogyan!

A Jegyzetek app egy azon natív alkalmazások közül, melyet bár mindenki használ, valahogy nagyobb népszerűségnek mégsem örvend, pedig az évek során számtalan új lehetőséggel bővült funkcióinak listája. Ilyen például az iOS 11 megérkezéséve bekerült dokumentum szkennelés, új szövegformázási lehetőségek, rácshoz igazítás és jegyzetek a lista tetejére pinnelése.

Szuper praktikus, beépített, tökéletes arra, hogy lefirkants vele egy gyors vázlatot, megírd a bevásárló listát vagy egy emlékeztetőt magadnak.

Miket csatolhatsz?

Akár új jegyzetet készítesz vagy egy már meglévőt szerkesztesz, csatolmányok hozzáadásához használd a kijelző alján, a szerkesztő opciók közt található „+” gombot. Melynek segítségével azonnal szkennelhetsz bármilyen dokumentumot, lőhetsz egy képet vagy videót, tallózhatsz már elkészült médiafájlt a Fényképek közül és rajzolhatsz is.

Kezeld az összeset egy helyen!

Az idő előre haladtával minél több és színesebb jegyzetet készítesz, annál több csatolmány figyel majd a Jegyzetek alkalmazásban, melyeket könnyen elkészíthetsz. De mi van akkor, ha egy adott csatolmányt keresel, nem pedig magát a jegyzetet, vagy csak megnéznéd, hogy miket alkottál eddig összességében?

Ezt egész egyszerűen megteheted, ha tudod hol keresd a dedikált megjelenítési lehetőséget – akár név, akár dátum alapján – minden csatolmányhoz, melyet eddig jegyzetekbe ágyaztál.

Az összes csatolmányt az alábbi módon érheted el:

  • Nyisd meg a Jegyzetek alkalmazást
  • Lista nézetben nyomj a négy kis négyzetből álló gombra a bal alsó sarokban
  • Itt megtalálhatod az össze képet, skiccet és dokumentumot, amit valaha a jegyzeteidhez adtál
  • Azonnal végig tudod görgetni őket vagy a „Show All” gombot megérintve mozaikba rendezve és átnézheted őket
  • Ha megtaláltad a dokumentumot vagy képet, amit kerestél, akkor azonnal meg is nyithatod azokat és el is navigálhatsz abba a jegyzetbe, ami tartalmazza.

A csatolmányok átnyálazásának további előnye, hogy azonnal helyet szabadíthatsz fel, ha megszabadulnál néhány régi, már nem használt nagyobb jegyzettől, melyek létezéséről már biztosan el is feledkeztél. Nem beszélve arról, hogy adott esetben remek szórakozás lehet néhány évre visszamenő note-okat átpörgetni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!