imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kézírás használata Apple Watchon


Az Apple Watch Scribble funkciója a watchOS 3 óta lehetővé teszi, hogy kézírást használjunk az óránkon. Mutatjuk, hogyan tudod aktiválni ezt a lehetőséget!

Aki már húzamosabb ideje szimbiózisban él az Apple Watchcsal vagy bármilyen más márkájú okosórával, az bizonyára tudja hogy mire való és mire nem egy ilyen eszköz. Rengeteg indokom van arra, hogy miért teheti valakinek egyszerűbbé és ezáltal jobbá a mindennapjait az Apple Watch, kortól és nemtől függetlenül, de üzenetküldésre, na arra nagyon nem való.

Persze a sablon üzenetekkel egy koppintással lekoptathatunk valakit, de ha nem ez a cél, akkor is marad még néhány opciónk mielőtt előkotornánk a zsebünkből az iPhone-t. Egyrészt diktálhatunk, ami egy szuper funkció, a Watch simán felismeri a magyar nyelvű beszédet is, és ami a kedvencem hogy ezt akár a zuhany alatt is megtehetem. Ide azért nem viszem magammal a telefonom, de ha valami halaszthatatlan üzenet jön, akkor simán lehet adni vele egy szavas, vagy mondatos válaszokat.

A másik lehetőség a kézírás, vagyis a Scribble használata. Ha magyar nyelven használod az órád, akkor ez nem szerepel az alapbeállítások között, ez a funkció ugyanis nem ismeri fel a magyar nyelvet így előbb át kell állítanunk azt. Ezeket a lépéseket kövesd:

  1. Lépj be az órád menüjébe
  2. Koppints az Üzenetek ikonra
  3. Nyiss meg egy beszélgetést
  4. Nyomd meg erősen a kijelzőt középen
  5. Koppints a földgömb ikonra
  6. Válaszd az angol nyelvet a billentyűzet nyelvének

Ezt követően automatikusan megjelenik majd a Scribble beviteli lehetőség. Itt betűnként tudjuk az ujjunkkal kiírni a szavakat, hátránya, hogy az ékezetes betűket és a speciális karaktereket nem ismeri a Scribble funkció.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!